Overrasket på sin egen fest

Obama stakk innom partimøtet og hyllet Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Clintons hyllest til Obama

(Dagbladet.no): Demokratenes presidentkandidat Barack Obama skulle egentlig ikke vise seg på partimøtet før i kveld norsk tid. Men han stakk innom festen én dag for tidlig for å hylle sin kone Michelle Obama, Hillary Clinton og Bill Clionton.

- Jeg synes Michelle ga oss en strålende start, synes dere ikke det? sa Obama da han entret scenen etter at visepresidentkandidaten Joe Biden hadde holdt sin tale, melder AP.

- Jeg ville vise alle hvor stolt jeg er over å ha Joe Biden og hans familie med på laget i kampen for å ta Amerika tilbake, sa Obama til stor jubel fra sine tilhengere.

Takket Clinton-paret

Clinton-paret har begge gitt sin fulle støtte til Obama i talene på landsmøtet og har skrytt han opp i skyene. Utad er splittelsen i partiet over, men mange kilder melder at det fortsatt er gnisninger mellom Clintons og Obamas tilhengere.

Men Obama takket ekteparet i natt.

- Hvis jeg ikke tar feil, så rocket Hillary Clinton i går!

HILSET FANSEN: Barack Obama og Joe Biden ble hyllet av sine tilhengere på demokratenes landsmøte i natt norsk tid. Nå starter kampen for å vinne presidentvalget i november. Foto: Scanpix
HILSET FANSEN: Barack Obama og Joe Biden ble hyllet av sine tilhengere på demokratenes landsmøte i natt norsk tid. Nå starter kampen for å vinne presidentvalget i november. Foto: Scanpix Vis mer

Les om Hillary Clintons tale her.

Og Bill Clinton fikk følgene takksigelse:

- Takk for å minne oss på hvordan det er å ha en president som faktisk setter folket først. Takk, president Clinton.

Studerer gamle taler

Natt til i morgen norsk tid mottar Obama offisielt nominasjonen på Invesco Field. Sent i går han der for å sjekke ut scenen der han skal holde sin svært viktige tale.

- Vi vil holde møtet her for å være sikker på at alle som har lyst kan komme og være med på jobben med å ta Amerika tilbake, sa Obama.

Forventningene til talen er stor og ekspertene spekulerer nå i hva Obama vil legge vekt på. Politisk kommentator David Axelrod sier til AP at han tror Obama vil snakke om de viktige endringene han ønsker å gjennomføre og vise velgerne forskjellene mellom han og republikanernes kandidat John McCain.

- Målet hans er å snakke med det amerikanske folket om utfordringene vi møter og hvordan vi skal løse dem. Og om hva som skjer dersom vi fortsetter med samme kurs som i dag, sier Axelrod.

Overrasket på sin egen fest

Nominasjonstalene til Bill Clinton i 1992, Ronald Reagen i 1980 og John F. Kennedy i 1960 har alle vært på pensum når Obama har forberedt seg til det avgjørende øyeblikket.

Dagbladet.no er i USA og følger demokratenes landsmøte.   

STEMMESANKERE: Visepresidentkandidaten Joe Biden stilte med hele familien, inkludert sin mor og fem barnebarn.