Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overrasket på sin egen fest

Obama stakk innom partimøtet og hyllet Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Clintons hyllest til Obama

(Dagbladet.no): Demokratenes presidentkandidat Barack Obama skulle egentlig ikke vise seg på partimøtet før i kveld norsk tid. Men han stakk innom festen én dag for tidlig for å hylle sin kone Michelle Obama, Hillary Clinton og Bill Clionton.

- Jeg synes Michelle ga oss en strålende start, synes dere ikke det? sa Obama da han entret scenen etter at visepresidentkandidaten Joe Biden hadde holdt sin tale, melder AP.

- Jeg ville vise alle hvor stolt jeg er over å ha Joe Biden og hans familie med på laget i kampen for å ta Amerika tilbake, sa Obama til stor jubel fra sine tilhengere.

Takket Clinton-paret

Clinton-paret har begge gitt sin fulle støtte til Obama i talene på landsmøtet og har skrytt han opp i skyene. Utad er splittelsen i partiet over, men mange kilder melder at det fortsatt er gnisninger mellom Clintons og Obamas tilhengere.

Men Obama takket ekteparet i natt.

- Hvis jeg ikke tar feil, så rocket Hillary Clinton i går!

HILSET FANSEN: Barack Obama og Joe Biden ble hyllet av sine tilhengere på demokratenes landsmøte i natt norsk tid. Nå starter kampen for å vinne presidentvalget i november. Foto: Scanpix
HILSET FANSEN: Barack Obama og Joe Biden ble hyllet av sine tilhengere på demokratenes landsmøte i natt norsk tid. Nå starter kampen for å vinne presidentvalget i november. Foto: Scanpix Vis mer

Les om Hillary Clintons tale her.

Og Bill Clinton fikk følgene takksigelse:

- Takk for å minne oss på hvordan det er å ha en president som faktisk setter folket først. Takk, president Clinton.

Studerer gamle taler

Natt til i morgen norsk tid mottar Obama offisielt nominasjonen på Invesco Field. Sent i går han der for å sjekke ut scenen der han skal holde sin svært viktige tale.

- Vi vil holde møtet her for å være sikker på at alle som har lyst kan komme og være med på jobben med å ta Amerika tilbake, sa Obama.

Forventningene til talen er stor og ekspertene spekulerer nå i hva Obama vil legge vekt på. Politisk kommentator David Axelrod sier til AP at han tror Obama vil snakke om de viktige endringene han ønsker å gjennomføre og vise velgerne forskjellene mellom han og republikanernes kandidat John McCain.

- Målet hans er å snakke med det amerikanske folket om utfordringene vi møter og hvordan vi skal løse dem. Og om hva som skjer dersom vi fortsetter med samme kurs som i dag, sier Axelrod.

image: Overrasket på sin egen fest

Nominasjonstalene til Bill Clinton i 1992, Ronald Reagen i 1980 og John F. Kennedy i 1960 har alle vært på pensum når Obama har forberedt seg til det avgjørende øyeblikket.

Dagbladet.no er i USA og følger demokratenes landsmøte.   

STEMMESANKERE: Visepresidentkandidaten Joe Biden stilte med hele familien, inkludert sin mor og fem barnebarn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!