Overrumplet av brannalarmen

Gjerningsmennene brukte bensinkanna flittig for å forsikre seg om at Strømsgodset kirke i Drammen skulle brenne ned til grunnen i natt. Hele fire steder var påtent, og ytterligere to klare til å antennes da brannalarmen utløste seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter var politiet på stedet. Gjerningsmennene måtte ta beina fatt, og hundepatruljer kunne følge sporene helt inn til Drammen sentrum. Det er ennå ikke pågrepet noen i saken.

Avverget katastrofe

Det ulmet og brant langs veggene på Strømsgodset kirke ved 02.40-tida i natt. På grunn av en røykvarsler inne i kirka, ble brannvesenet varslet tidlig og katastrofen avverget. Ved det ene arnestedet fant politiet en bensinkanne. Det tok brannvesenet bare 10 minutter å slukke brannen.

- Det var ikke tilløp til dramatikk, og brannen ble slukket relativt raskt, sier Embret Arntsen, vaktleder ved Drammen politidistrikt. Arntsen vil ikke spekulere i om det er satanister som står bak brannforsøket.

Sikrer spor

- Lykken stod oss bi i dette tilfellet. Ifølge brannvesenet kunne det gått riktig ille om vi ikke hadde kommet raskt til stedet, sier Arntsen.

Det er kun utvendige skader på Strømsgodset kirke. Politiet vil nå sikre tekniske spor i området. Det er uvisst om det er en eller flere personer som står bak brannen.