Overså to rapporter fra Kystverket

Helga Pedersen og regjeringen får knallhard kritikk for manglende prioritering av oljevernberedskap.

BLE VARSLET:  Kystverket og kystdirektør Kirsti Slotsvik (t.v) varslet i to rapporter om manglene i oljevernberedskapen. Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og regjeringen valgte å vente i flere år med å gjøre noe med saken, og hemmeligholdt den ene rapporten. Foto: SCANPIX.
Foto: Knut Falch  / SCANPIX
BLE VARSLET: Kystverket og kystdirektør Kirsti Slotsvik (t.v) varslet i to rapporter om manglene i oljevernberedskapen. Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og regjeringen valgte å vente i flere år med å gjøre noe med saken, og hemmeligholdt den ene rapporten. Foto: SCANPIX. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dagbladet avslører i dag at regjeringen hemmeligstemplet en rapport der Kystverket ba om mer penger til oljevernberedskap. I stedet for å reagere med det samme, ventet de i årevis med å skaffe til veie pengene, noe som førte til at utstyr manglet under Server-ulykken og Langesundulykken.Men dette er ikke den eneste gangen regjeringen har latt Kystverket vente.

To rapporter ble oversettIfølge Dagsavisen la Kystverket også fram rapporten «Nasjonal slepeberedskap» i 2006.

Arbeidsgruppen anbefalte en betydelig oppgradering av slepebåtberedskapen med blant annet et slepefartøy for strekningen Kristiansand-Farsund, et slepefartøy utenfor Kvitsøy i Rogaland, et slepefartøy ved Stad og at slepeberedskapen i Troms og Finnmark utvides til tre fartøy hele året.

I dag, tre år etter, er det kun tre slepefartøy utenfor Troms og Finnmark i vinterhalvåret, og to i sommerhalvåret.

Tirsdag denne uka lovet statsminister Jens Stoltenberg, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen å skaffe til veie slepebåtene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer