SJEFEN I PENGEBINGEN:  Apple-sjef orienterer om problemene med iPphone 4 i hovedkvarter i Cupertino i Calfornia før helgen. Det ferske kvartalsregnskapet er tilnærmet problemfritt. FOTO: REUTERS/SCANPIX.
SJEFEN I PENGEBINGEN: Apple-sjef orienterer om problemene med iPphone 4 i hovedkvarter i Cupertino i Calfornia før helgen. Det ferske kvartalsregnskapet er tilnærmet problemfritt. FOTO: REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Overskudd på 20 milliarder kroner

Bare iPod peker ned for Apple.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Apple tjener penger som aldri før. Tirsdag la selskapet fram kvartalsresultat som viste et overskudd på 20 milliarder kroner.

I tilsvarende kvartal i fjor fikk det California-baserte selskapet med hovedkvarter i Cupertino et overskudd på 11 milliarder kroner.

Omsetningen steg fra 61 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 98 milliarder kroner i samme kvartal i år. Det utgjør en oppgang på 61 prosent.

Særlig er det salget av mobiltelefonen iPhone som peker seg ut, men selskapet opplever vekst i salget av nesten alle sine produkter. Kun salget av musikkspilleren iPod går ned.

Det ble solgt 9,41 millioner iPoder i andre kvartal i fjor, 9 prosent færre enn i samme kvartal i fjor.

Selger mer Det fallende salget av musikkspillerne oppveies med økt salg av mobiltelefoner som har musikkspiller innebygd.

Lanseringen av iPhone 4 nylig var smidig nok til at Apple kan registrere en salgsvekst for mobiltelefonene på 64 prosent fra andre kvartal i fjor til samme kvartal i år.

Det ble solgt 8,4 millioner mobiltelefoner i andre kvartal i år. Mye tyder dermed på at det omtalte antenneproblemet med iPhone ikke har påvirket salgstallene.

Surfebrettet iPad som ble introdusert i løpet av andre kvartal har solgt i 3,27 millioner eksemplarer hittil.
Forbrukerne har ikke glemt at Apple også lager datamaskiner. Apple solgte i andre kvartal 3,47 millioner Mac-maskiner, en oppgang på 33 prosent fra andre kvartal i fjor.

Bedre enn ventet Resultatet viser at Apple tjente 3,51 dollar per aksje i andre kvartal i år, opp fra 2,01 dollar per aksje i samme kvartal i fjor. Analytikere som nyhetsbyrået Reuters har snakket med, ventet seg 3,11 dollar per aksje, og det overraskende gode resultatet gjenspeilte seg tirsdag kveld på aksjemarkedet.

Apple-aksjen var opp 2,6 prosent til 251,89 dollar på Nasdaq-indeksen i New York, og steg ytterligere til 259 dollar på etterhandel.

- Det var et fenomenalt kvartal som fullstendig overgikk våre forventninger, inkludert den mest suksessfulle lanseringen av et produkt i Apples historie med iPhone 4. Salget av iPad har tatt av, flere folk enn noen gang før kjøper Mac-maskiner, og vi har fortsatt flotte nye produkter som blir lansert senere i år, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.
(NTB-Reuters-AFP).