Oversvømmelse i Oslo:
- Utsett klesvask

Lekkasje på en hovedvannleding skaper trøbbel i Oslo fredag.

Oslo 20230922. 
En vannlekasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt,
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Oslo 20230922. En vannlekasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt, Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Politiet sperret fredag morgen Møllergata i Oslo sentrum på grunn av oversvømmelse. Det regner mye, men disse problemene skyldtes en sprukket vannledning.

- Vi har vært nødt til å bistå brannvesenet og Oslo kommune ved Møllergata. Slik som situasjonen er der, er det sannsynligvis et vannrør som har sprukket, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB klokken 8.20.

- Så dette skyldes ikke mye nedbør?

- Det var det vi trodde i utgangspunktet, men brannvesenet sa nylig til oss at det kan være et vannrør som har sprukket. Så snart Oslo kommune har fått sitt sperremateriale på stedet, så drar vi derfra.

OVERSVØMMELSE: En vannlekasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt. Foto: Gorm Kallestad / NTB
OVERSVØMMELSE: En vannlekasje ved Møllergata 6 førte til store vannmengder i gatene rundt. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Pedersen forteller at det generelt er mye vann i Oslo-området.

- Trafikken ser ut til å gå veldig greit foreløpig, men fortsetter det med mye nedbør så kan det oppstå problemer på de faste stedene.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune bekrefter i en melding på sine nettsider at det har vært en lekkasje på en hovedvannledning, og advarer beboere mot brunt vann i springen:

«Beboere i store deler av Grünerløkka og sentrum kan få brunt vann i springen i dag, fredag 22. september. Årsaken er en lekkasje på en hovedvannledning. Vi jobber med å reparere vannledningen. Det er ikke farlig å drikke vannet. Utsett klesvask til vannet er klart.», skriver etaten.

Vannlekkasjen ble stanset en stund før klokken 9, og mannskapene fra vann- og avløpsetaten arbeider på bruddstedet ved Møllergata 6.

- UTSETT KLESVASK: Beborer på store deler av Grünerløkka og sentrum kan få brunt vann i springen i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
- UTSETT KLESVASK: Beborer på store deler av Grünerløkka og sentrum kan få brunt vann i springen i dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer