Oversvømmelse i Oslo

Hele 21 millioner liter vann øste ned i Oslo i løpet av tre timer i formiddag. Det er en fjerdedel av normalen for september måned. Hundrevis av kjellere sto under vann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i trafikken var det store problemer med lange køer på E18 mellom Festningstunnelen og Lysaker.

Kastellet brannstasjon på Nordstrand, som er målestasjon for Meteorologisk institutt, målte 14 millimeter nedbør fram til klokka 08 og 21 millimeter på de tre etterfølgende timene.

- Fordi det har regnet mye på Østlandet de siste døgnene, er jordsmonnet mettet, og dermed blir det stor overvannsføring, som igjen fører til overfylte kjellere og oversvømte veier, sier værobservatør Bernt Lie i Bærum til NTB.

Brannvesenet i Oslo og Follo hadde stor pågang fra private huseiere med anmodning om tømming av kjellere. Brannvesenet kunne ikke hjelpe, de hadde mer enn nok med å hjelpe hoteller og institusjoner og bedrifter med store dataanlegg.

Brannvesenet kunne bare anmode huseierne om å leie pumper for å tømme kjellerne selv. Problemet var størst i Oslo vest, men hele byen var rammet.

(NTB)

VÅTT:</B> E18 gjennom sentrum av Oslo var flere steder oversvømmet av vann etter de store nedbørsmengdene.
KAOS:</B> - Foreløpig har vi ingen oversikt, her er alt bare kaos, sa Nina Williamson ved Vegmeldingssentralen i formiddag.