Oversvømmelse i Syd-Frankrike

Kan falle 400 mm nedbør i natt. Hundrevis evakuerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går slo den franske værvarslingstjenesten rød alarm. Det ventes mellom 200 og 400 millimeter nedbør i natt, og myndigheter frykter en gjentagelse av oversvømmelsen i september 2002 som krevde to dusin menneskeliv. Også i 1998 og 2003 omkom flere i vannmengdene.

Myndighetene arbeider nå på spreng for å unngå en gjentagelse av tidligere tragedier. Foreløpig har flere hundre mennesker blitt evakuerte fra fylket Languedoc-Roussillon, ifølge AP. 1 500 brannmenn er klare til å rykke ut, og seks helikoptre er fløyet inn i området.

Regnfallet begynte i går morges. Minst førti regionale og nasjonale motorveier skal være oversvømte. Brannvesenet arbeidet med å redde bilister fra vannmengdene. I Montpellier det falt 150 millimeter nedbør mellom klokka to og fire i går ettermiddag, skriver Libération. Det tilsvarer gjennomsnittlig nedbørsmengde for en måned.

Også togforbindelsene mellom Montpellier, Nîmes og Narbonne er stengt.

Flyr som vanlig

Norske reisende skal ikke ha noen problemer med å komme seg til eller fra området luftveien. Gardermoen lufthavn melder at flytrafikken til Frankrike går som normalt.

Heller ikke flyselskapet Norwegian som flyr til Montpellier, tror det vil bli endringer i flytrafikken.

- Vi har ikke fått beskjed om at flytrafikken er rammet og vil fly som vanlig, sier informasjonsdirektør i Norwegian Anne Grete Ellingsen til Dagbladet.no.

NÎMES: Innbyggerne tar det kraftige regnfallet med fatning. Alle foto: Scanpix
NÎMES: Innbyggerne tar det kraftige regnfallet med fatning. Alle foto: Scanpix Vis mer
MONTPELLIER: Mens hun venter på å bli reddet fra vannmassene, forsøker sjåføren å beskytte seg mot regnet med en paraply.
REDDES UT: Av en annen bilist.