Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oversvømmelser i Midt-Norge

Siden søndag har Midt-Norge blitt rammet av store mengder nedbør som har skapt oversvømmelser flere steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men nedbørsområdet rikker seg ikke det neste døgnet. Tvert imot.

-  Det kan komme opp mot 120 millimeter nedbør på ett døgn. Det vil begynne å avta i kveld, sier statsmeteorolog Oddlaug Nese ved Meteorologisk institutt.

Paul Christen Røhr i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler at det kan bli 50-årsflom i enkelte vassdrag i Trøndelag.

Dramatisk situasjon

-  Det er en dramatisk situasjon. Folk må passe på liv og helse, og ferdes med forsiktighet, sier Paul Christen Røhr til Dagbladet.

Vannkaoset vil nå sine høyder og dybder, i løpet av dagen, og det er fortsatt stor fare for snø- og jordras i området.

Åtte veier i Midt-Norge måtte stenges som følge av flom eller ras i går. Ispropper førte til at vannstanden steg faretruende i Namsen og Stjørdalselva.

Kom ikke videre

Ivar Lund var blant dem som ble rammet av dette. Da han skulle dra hjem fra jobb i går var veien rett og slett blokkert av store mengder vann og isblokker. Naboen Gunn Hildrum måtte trå hjelpende til med en større bil for å få fraktet mannen hjem.

-  Vi er vant til flommer her i dette området, men det er like irriterende hver eneste gang det skjer. Det skal bli spennende å se hvordan det blir det neste døgnet, sier Ivar Lund.

Det neste døgnet er det ventet mellom 70 og 120 millimeter nedbør i Midt-Norge. Regnbygene vil holde seg stabilt over Nord-Trøndelag.

Aller mest utsatt er områdene fra Rissa i Sør-Trøndelag og nordover til de sørligste delene av Helgeland. Men også områdene øst for Trondheimsfjorden og Snåsavatnet kan få svært store mengder med nedbør.

INNESPERRET: Stjørdalselva gikk over sine bredder, og veien ble stengt. Ivar Lund kom ingen vei, men fikk etter hvert hjelp, blant annet av Gunn Hildrum.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!