Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oversvømmelser, isete veier, vind og regn

Påskeutfarten blir en miserabel affære i store deler av Norge.

VÅT PÅSKEUTFART: Paraply og vindusviskere er stikkordet om du bor i Nordland. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
VÅT PÅSKEUTFART: Paraply og vindusviskere er stikkordet om du bor i Nordland. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå går startskuddet for påskeutfarten og tusenvis av ferierende på veiene. Mens det værmessig sett ligger an til å bli udramatiske forhold på Øst- og Sørlandet, er situasjonen en annen i de nordligste fylkene og på Vestlandet.

Et OBS-varsel fra Meteorologisk institutt melder om store nedbørsmengder i Nordland. Dette, kombinert med stor snøsmelting, fører til at Norges vassdrags- og energidirektoriat (NVE) også har utstedt advarsel om lokale oversvømmelser, raskt økende vannføring i bekker, fare for mindre skred, mye is og isgang i Nordland, sørlige del av Troms og nordlige del av Nord-Trøndelag.

- Et frontsystem som kommer slepende vil gi en hel del nedbør fra Mo i Rana og nordover i Nordland hele helgen; det blir grått og vått, med sørvestlig vind og kuling i perioder, sier vakthavende statsmeteorolog NN til Dagbladet.

- Snøgrensen vil ligge på 5-700 meter. I Troms vil det bli kaldere utover helgen, noe som fører til at nedbør over 200 meter kommer i form av snø, fortsetter NN.

På Vestlandet kan snø og vind føre til noe dårlig sikt på fjellet, mens lavere strøk opplever nedbøren i form av regn.

I Sør-Norge er det fortrinnsvis meldt fint og «helt udramatisk» vær, uten de store nedbørsmengdene, men med lokal skydannelse og grå forhold som blant annet i Oslo. Dette vil imidlertid sprekke opp i løpet av helgen, med gode muligheter for fine vårtemperaturer.

- I helgen blir det 15-16 grader i Oslo, og en seks-sju i fjellet østpå, sier Storm-meteorolog Roar Teigen til Storm.no.

- Vestlandet får opp mot ti grader, Midt-Norge mellom seks og åtte, også synker det jevnt til tre-fire grader i Troms, fortsetter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media