Oversvømt og i brann

Restene av byen Kesennuma i Nord-Japan brenner ukontrollerbart

I BRANN: Byen Kesennuma med 70.00 innbyggere brenner ukontrollerbart etter å ha først blitt skylt over av tsunamien. Foto: AP Photo/Japan Ground Self-Defense Force/NHK TV
I BRANN: Byen Kesennuma med 70.00 innbyggere brenner ukontrollerbart etter å ha først blitt skylt over av tsunamien. Foto: AP Photo/Japan Ground Self-Defense Force/NHK TVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store områder i og ved byen Kesennuma står i brann, melder den japanske kringkastingen NHK. Byen har 74.000 mennesker, skriver NTB.

Drivstoff tok fyr Kesennuma, i Miyagi-prefekturen, er en av mange byer og landsbyer i Nord-Japan som er rammet særlig hardt av jordskjelvet.

Oversvømmelsene og skader på infrastrukturen førte til at delene av byen som ikke er oversvømt, brenner kraftig. Byen ligger ca. 150 kilometer vest for episenteret for jordskjelvet, som igjen er 24 kilometer under havoverflaten.

Vitner opplyser om at brannen oppstod når tsunamien veltet og knuste flere biler. Det førte til at de begynte å lekke drivstoff og olje. Flakene tok fyr flere timer etterpå.

Ingen håp Ifølge NHK er det antakelig ingen håp om å slukke flammene. Brannvesenet skal enda ikke ha ankommet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Byen er kjent som et turiststed ut mot Stillehavet. Fiske er den sekundære næringen.

I et skipsverft i nærheten av byen ble også 80 arbeidere skylt ut i havet. Imens fortsetter tsunamien på sin ødeleggende ferd over Stillehavet.

Passasjertog tatt av bølgene Litt sør for Kesennuma i samme Miyagi-prefekturen forsvant et helt passasjertog, melder nyhetsbyrået Kyodo. Det er fortsatt ingen spor etter verken toget eller passasjerene. Det er uvisst hvor mange som var om bord, eller om det er skjelvet eller tsunamien som har skylden.

Toget var på strekningen mellom Sendai og Ishinomaki og var i nærheten av Nobiru stasjon når skjelvet startet.

KNUSTE BILER: Brannen skal ha startet når klynger med ødelagte biler og hus begynte å lekke olje og drivstoff. Foto: REUTERS/YOMIURI/SCANPIX
KNUSTE BILER: Brannen skal ha startet når klynger med ødelagte biler og hus begynte å lekke olje og drivstoff. Foto: REUTERS/YOMIURI/SCANPIX Vis mer