Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Overtar krisesykehuset

Øystein Dolva, direktør ved Bærum sykehus, bekrefter at han er blitt spurt om å overta som direktør ved Sentralsykehuset i Akershus etter Yngve Haugstvedt. Dolva vil ta over seinest 7. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugstvedt skulle opprinnelig gå av 20. februar, men fylkesrådmann i Akerhus, Morten Fjellstad, opplyser til Dagbladet at Dolva vil overta som direktør på beordning fra fylkesrådmannen seinest 7. januar. Øystein Dolva (55) har vært sjeflege og seinere direktør ved Bærum sykehus siden 1992.

Nytt varsel

Det er et kriserammet sykehus Øystein Dolva har blitt spurt om å bli direktør ved, og i går fikk Akershus fylkeskommune enda et varsel om påbud ved medisinsk avdeling. Årsaken til det utvidede varselet er at det er oppstått usikkerhet om sykehuset kan gi forsvarlig øyeblikkelig hjelp. Personalmangel fører også til usikkerhet om hvorvidt journaler føres korrekt, samt at antall korridorpasienter øker.

I jula legger medisinsk avdeling i tillegg ned 28 plasser på grunn av personalmangel, opplyser NRK Dagsrevyen.

Statens helsetilsyn har gitt fylkeskommunen frist til i morgen klokka 13 med å redegjøre for hvordan forholdene ved SiA kan bedres.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!