Overtid kan stoppe rettssak

Rettssaken mot SOS Rasisme-lederne kan bli avbrutt, og utsatt til neste år. Årsak: politiet har jobbet for mye overtid.

JOBBER MYE :  Politiadvokatene Hallvard Gardshol Bjørndal (t.h.) og politiadvokat Erik Engløkk har jobbet så mye overtid, at rettssaken mot lederen i SOS Rasisme kan bli avbrutt. Politiet risikerer nå en kraftig bot  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
JOBBER MYE : Politiadvokatene Hallvard Gardshol Bjørndal (t.h.) og politiadvokat Erik Engløkk har jobbet så mye overtid, at rettssaken mot lederen i SOS Rasisme kan bli avbrutt. Politiet risikerer nå en kraftig bot Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da straffesaken mot de tiltalte i SOS Rasisme startet i Haugesund tingrett i januar i år, blånektet sju av de åtte tiltalte straffskyld på samtlige tiltalepunkter.

Den siste tiltalte erkjente delvis skyld for et av tiltalepunktene. De tidligere lederne og ansatte i SOS Rasisme er anklaget for juks med medlemsantallet i organisasjonen og for å ha bedratt staten for millioner av kroner.

Nå kan hele rettssaken ende i kaos.

Overtid Årsaken er at de to aktorene - politiadvokatene Hallvard Gardshol Bjørndal og Erik Engløkk - har sprengt alle overtidsrammer.

De to politiadvokatene har jobbet så mye at de allerede har brutt loven. Og loven gjelder også for politiet. Ansatte kan i løpet av 52 uker bli pålagt å jobbe inntil 200 overtidstimer.

Etter avtale med tillitsvalgte kan ansatte jobbe inntil 300 overtidstimer i løpet av 52 uker. Etter tillatelse kan Arbeidstilsynet gi dispensasjon til å jobbe mer enn 300 overtidstimer i løpet av 52 uker.

Loven er helt klar: Innenfor 52 uker skal overtida aldri overstige 400 timer.

Politiadvokatene Bjørndal og Engløkk har siden midten av januar og fram til nå, ifølge administrasjonssjef Modolf Haraldseid ved Sør-Vest politidistrikt, i løpet av 12 uker i retten allerede passert 300 overtidstimer hver for seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer