- Overtramp mot kvinner og barn

16-barnsfaren som ble omtalt i Dagbladet i går har vekket sterke reaksjoner. - Et eksempel på grovt overtramp mot kvinner og barn, mener May-Helen Molvær Grimstad (KrF) om det hun kaller «bruk-og-kast»-mentalitet blant menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om det er rett at menn ikke skal betale barnebidrag for mer enn fire barn, kan diskuteres. Jeg vet ikke om dette er den riktige grensa, mener leder May-Helen Molvær Grimstad i familie, kultur- og administrasjonskomiteen.

Hun reagerer stekt på gårsdagens oppslag i Dagbladet.

- Det er skremmende å lese om menn med en slik «bruk-og-kast»-mentalitet. Det kunne vært sunt med en debatt rundt folks holdninger. Jeg stiller seg spørsmål om deres holdninger til hverandre når jeg leser slikt, sier Molvær Grimstad.

Telefonstorm fra kvinner

Dagbladet opplevde i går en storm av henvendelser etter oppslaget om 16-barnspappaen. Både fra kvinner som lurte på om de hadde vært ute for storbefrukteren og kvinner som mer enn noe ønsket seg en personlig sæddonor.

Enkelte kvinner mente å kjenne igjen trekk ved mannen i 40-åra, som selv sier at han har 16 barn med lesbiske kvinner og kvinner han har hatt et forhold til.
«Lise», som nettopp har født hans 16. barn, fortalte i går historien om dobbeltpersonen, som kan være hyggelig og kjærlig, men også er kronisk på sjekkeren for å få barn med ulike kvinner. Selv sier han til Dagbladet at han ikke gir seg før han har fått 25 barn.

Lesber advarer mot mannen

- Kan dere formidle kontakt med mannen? Vi har lenge ønsket oss kontakt med en sæddonor, skrev et lesbisk par til Dagbladet i går.
- Hva heter han? Jeg mener å kjenne igjen trekk fra en fyr som prøvde å sjekke meg opp på byen, spurte en annen.

- Vi har hørt om denne mannen, og advarer sterkt mot hans virksomhet, sier Mona Jakobsen i Landsforeningen for Lesbiske og Homofile.

- Han kan være bærer av farlige smittsomme sykdommer.

- Når man ikke tilbyr inseminasjon på offentlige eller private klinikker, får man slike uønskede situasjoner. Han er ikke den eneste. Vi erfarer at det er flere heterofile menn som vil «hjelpe» lesbiske, sier Jakobsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer