«Overtroisk» Trump kopierer 2016

President Donald Trump prøver å gjenskape stemningen fra sjokkseieren i 2016. I kveld har han invitert 400 gjester til Det hvite hus.

SIKRER BUTIKKVINDUER: I den amerikanske hovedstaden forebreder de seg på mulige opptøyer i forkant av valgdagen. Video/foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert

WASHINGTON, D.C./OSLO (Dagbladet): Donald Trump har så langt kopiert valgdagen i 2016, da han sjokkerte hele USA og vant kampen mot Hillary Clinton.

Rundt klokka 07.00 på valgdagen norsk tid - klokka 01.00 lokalt - danset Trump ut av scenen til låta YMCA i Grand Rapids i Michigan.

Mange tusen hadde møtt opp på folkemøtet, som altså var ferdig midt på natta. Presidenten holdt også sitt siste valgkampmøte i 2016 i Grand Rapids.

I dag tidlig kopierte han også valgdagen fra 2016, da han ringte inn til «Fox and Friends» klokka åtte på morgenen. Det var en nesten sentimental og pratesjuk president som fortalte favorittprogrammet sitt at han var stolt av det han hadde fått til som president.

Donald Trump hevder tirsdag at han ikke har noen tale forberedt for noen av de mulige utfallene av valget. Det gjorde han heller ikke i 2016 ifølge New York Times, som omtaler Trump som overtroisk den gang.

- Forhåpentligvis skal vi bare gjøre en av delene, og altså, det er enkelt å vinne. Det er aldri lett å tape, ikke for meg, sa Trump - litt rusten i stemmen - da han møtte valgkampmedarbeidere i Arlington utenfor Washington D.C. tidligere i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer