Overvåker disko-kunder i Drammen

Hvis du går ut på utestedet Galleriet i Drammen, blir du overvåket av 15 usynlige videokameraer. Har du med deg dame hjem fra diskoteket, må du vise legitimasjon på veien ut. Drammenserne er livredde for at nok ei jente skal få dop i drinken sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så langt har femten jenter meldt til politiet at de har blitt dopet da de var på bytur i Drammen. Av disse hevder tre å ha blitt utsatt for seksuell mishandling.

Josef Soboh, daglig leder av Galleriet, er redd for stedets rykte. Flere av dop-sakene har skjedd nettopp her. -Vi har plass til 500 mennesker her inne, men har valgt å redusere antallet til 350. Dermed har vi bedre oversikt over hva som skjer. Samtidig har vi to ekstra ryddere som fjerner halvfulle glass.

-Hvis noen av damene som er i følge med en mann, virker overstadig beruset på vei ut, må de legitimere seg. Vi spør hvor lenge de har kjent hverandre og prøver samtidig å sjekke ut om damen kan være dopet, sier Josef Soboh. Hvis nok ei jente blir dopet, gis videobildene fra de skjulte kameraene til politiet.

Beskytter glassene

-Hvis jeg kommer ut igjen med en type må dere nekte meg å dra hjem med ham. Vaktene på Galleriet i Drammen får klar beskjed fra en av gjestene. Damene i byen er redde. Når fremmede karer får mannet seg opp og skal sjekke opp damene, møtes de av en diskret hånd som legger seg beskyttende over ølglasset. Alle frykter de skal bli offer nummer seksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer