Overvåker disko-kunder i Drammen

Hvis du går ut på utestedet Galleriet i Drammen, blir du overvåket av 15 usynlige videokameraer. Har du med deg dame hjem fra diskoteket, må du vise legitimasjon på veien ut. Drammenserne er livredde for at nok ei jente skal få dop i drinken sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har femten jenter meldt til politiet at de har blitt dopet da de var på bytur i Drammen. Av disse hevder tre å ha blitt utsatt for seksuell mishandling.

Josef Soboh, daglig leder av Galleriet, er redd for stedets rykte. Flere av dop-sakene har skjedd nettopp her. -Vi har plass til 500 mennesker her inne, men har valgt å redusere antallet til 350. Dermed har vi bedre oversikt over hva som skjer. Samtidig har vi to ekstra ryddere som fjerner halvfulle glass.

-Hvis noen av damene som er i følge med en mann, virker overstadig beruset på vei ut, må de legitimere seg. Vi spør hvor lenge de har kjent hverandre og prøver samtidig å sjekke ut om damen kan være dopet, sier Josef Soboh. Hvis nok ei jente blir dopet, gis videobildene fra de skjulte kameraene til politiet.

Beskytter glassene

-Hvis jeg kommer ut igjen med en type må dere nekte meg å dra hjem med ham. Vaktene på Galleriet i Drammen får klar beskjed fra en av gjestene. Damene i byen er redde. Når fremmede karer får mannet seg opp og skal sjekke opp damene, møtes de av en diskret hånd som legger seg beskyttende over ølglasset. Alle frykter de skal bli offer nummer seksten.

En av stamgjestene på Galleriet, Nina Gajda (27), har opplevd at venninnen hennes ble dopet.

- Vi jenter har blitt skeptiske. Når jeg er på diskotek spør jeg meg selv: Kan det være ham? Eller han?

Det er ikke lett å være dame på byen i Drammen. Men lørdagsnatten forløper uten alvorlige hendelser. Ingen ble offer nummer seksten i kveld.

PASSER PÅ: - Vi jenter har blitt skeptiske, sier Nina Gajda (27), som har opplevd at venninnen hennes ble dopet.
<B>BEKYMRET:</B> Josef Soboh, daglig leder av Galleriet, er redd for at dop-sakene skal ødelegge diskotekets rykte.