Overvåker Israel med norske penger

Mens israelerne river hus bygd av palestinere i Øst-Jerusalem, bevilger norske UD 230000 kroner til å overvåke palestinernes situasjon i den okkuperte bydelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Situasjonen for palestinerne i Øst-Jerusalem er blitt stadig vanskeligere under statsminister Benjamin Netanyahus regjering. Ifølge lederen for Fellesutvalget for Palestina, Trygve Natvig, stenger israelerne utfartsveier med jevne mellomrom.

Nå gir utenriksdepartementet penger til å se på palestinernes kår i den israelsk-okkuperte bydelen. Natvig sier at hensikten med «Jerusalem Watch»-prosjektet er å få palestinske grupper til å samle informasjon om det som skjer i Øst-Jerusalem.

Midtøsten kommer også til å stå i fokus for statsminister Bondevik de neste ukene.
Søndag kommer tidligere utenriksminister Shimon Peres og USAs Midtøsten-utsending Dennis Ross til Oslo for å markere femårsjubileet for Oslo-avtalen.

Om to uker kan Bondevik selv gå på inspeksjonstur i Jerusalem. Han skal på offisielt besøk til Israel, det palestinske selvstyreområdet, Jordan og Egypt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer