Overvåket av sjefen

Ansatte visste aldri når de ble overvåket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eieren av en bensinstasjon i Telemark er mistenkt for å kameraovervåke sine ansatte hjemmefra, og er meldt til Datatilsynet av LOs sommerpatrulje.

- De ansatte forteller at sjefen ved en eller flere anledninger har ringt og bedt dem legge på flere pølser på grillen, skriver LO i en e-post til Datatilsynet, ifølge Telemarksavisa.

Datatilsynet skal nå undersøke saken. Informasjonssjef i Datatilsynet Ove Skåra sier til TA at eieren kan bli anmeldt for grovt overtramp i forhold til kameraovervåking, eller få pålegg om å stanse overvåkingen.

- Det er enda verre hvis han overvåker dem hjemmfra. Da snakker vi også om informasjonssikkerheten i forhold til linjen bildene sendes på, sier Skåra. Han legger til at de ansatte heller aldri kan vite når de faktisk blir overvåket hvis det skjer fra sjefens hjem, og at det blir en ekstra belastning.

Eieren av bensinstasjonen sier han har konsesjon til å overvåke lokalene og områdene utenfor av sikkerhetsmessige grunner, og at han ikke overvåker stasjonen hjemmefra. Datatilsynet har fått tips om en liknende sak i Oslo, og skal se på begge sakene til høsten.