Overvåket horekunder

Halliknettverket førte et detaljert register over de mange hundre horekundene. Deler av registeret ble i går lagt fram i åpen rett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): To menn står tiltalt for menneskehandel i Frostating lagmannsrett: En 26 år gammel estlender og en 42 år gammel mann fra Trondheim. De skal ifølge tiltalen ha importert seks estiske jenter for prostitusjon i Norge. En av jentene skal bare ha vært et barn på 16 år.

Nektet straffeskyld

I Trondheim tingrett ble mennene tidligere i år dømt for hallikvirksomhet, men frikjent for menneskehandel. Nordmannen fikk femten måneders fengsel, og 26-åringen fra Estland fikk en dom på to års fengsel.

Da ankesaken startet i Frostating lagmannsrett erkjente de tiltalte å ha drevet med hallikvirksomhet, men nektet straffskyld for menneskehandel.

Telefonoperatør

Fire av de estiske kvinnene har sagt seg villig til å vitne i lagmannsretten.

-  Jeg fikk 50 kroner per kunde, sa den 22 år gamle kvinnen, som var satt til å passe hallikvirksomhetens telefon i luksusleiligheten i Mellomila i Trondheim.

Hun førte et detaljert register over horekundene, og deler av dette ble vist på storskjerm i rettslokalet i går. Det skjedde ikke i tingretten, fordi man der ikke hadde det nødvendige tekniske utstyret.

Kunderegisteret inneholder telefonnummer til alle innkomne samtaler, samt beskrivelser av enkelte kunder. En kunde blir for eksempel omtalt som «voldsmann». En annen som «28 år, tynn og gift med ønske om kyssing og lesbeshow».

-  Vi brukte registeret til å sortere ut kundene det ikke var noen vits i å snakke med. Når telefonnummeret var markert med rødt, visste jeg at den som ringte var en tvilsom type. Da tok jeg ikke telefonen, fortalte den 22-årige telefonoperatøren.

Offentlig ansatte

Politiet fant registeret på en

diskett. Det skal inneholde et sted mellom 1 500 og 2 000 horekunder.

Dagbladet sjekket i går opphavet til flere av telefonnumrene, og fant personer fra store deler av landet. Noen ringte fra private nummer, noen fra private eller offentlige arbeidsplasser. Blant annet ble det ringt minst ti ganger fra et bestemt kontor ved en av landets fylkeskommuner.