Overvåket kjærestens utroskap

Fikk 45 dager bak murene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Syk av kjærlighet monterte den 38 år gamle afghaneren bosatt i Oslo kameraovervåking i kjærestens leilighet. Slik ble han vitne til at kjæresten var utro med en annen mann.

Overvåket utroskap

Nå er den afghanske statsborgeren dømt til 45 dagers ubetinget fengsel i Oslo tingrett. Afghaneren mener han var sammen med den norske kvinnen i to år. De to snakket om å gifte seg, men så langt kom de aldri.

Da han fant ut om kjærestens forhold til en annen mann satt han først opp to kameraer i huset.

«Ettersom det var i eget hjem, skjønte han ikke at det var ulovlig. Kameraene var på hele tiden, men det ble ikke gjort opptak», heter det i dommen.

Fikk TV med kamera til jul

Kvinnen i hans liv skulle ta fatt på seks måneders utdanning og da flyttet han ut av leiligheten. Til jul det året ga han kjæresten en TV som det var montert et kamera i. Kvinnen plasserte selv TV\'en på soverommet og slik så han at kvinnen hadde sex med en annen mann.

Den overvåkede ekskjæresten forklarte i retten at hun ble kjent med mannen i 2003. Sommeren 2004 hadde de et forhold som varte til vinteren 2005. Da var forholdet over, men 38-åringen ble allikevel boende i leiligheten til oktober samme år. I denne perioden fulgte han etter kvinnen.

Kledde seg ut på fest

Hun forklarte for retten at han dukket opp på fest iført frakk og sort parykk for at hun ikke skulle kjenne ham igjen. Mannen skal da ha forklart at han ville følge med på hva hun foretok seg.

Våren 2006 fikk kvinnen et råd fra en bekjent om at hun burde granske leiligheten sin. Da oppdaget hun etter en tid at det var gjort hærverk på dekoderen i stuen.

Det var boret et hull i den og en linse stakk ut. Da tenkte tiltalte plutselig på TVen hun hadde fått av tiltalte til jul. Det viste seg at den hadde et lite hull i høyttaleren der det også stakk ut en linse. Denne TVen hadde tiltalte bedt henne sette på soverommet. Hun hadde imidlertid satt den på gjesterommet, og satt den gamle TVen på soverommet. Også den sistnevnte TVen sjekket hun og fant tilsvarende hull med linse. Vitnet ringte da en venninne som har en bror som er flink teknisk. De skulle komme og sjekke leiligheten. Vitnet ble engstelig fordi hun nå ikke visste om tiltalte fortsatt hadde tilgang til leiligheten hennes, heter det i dommen.

Også kvinnens datter ble overvåket av den forelskede afghaneren.

6120 i erstatning

Som straff for å ha overvåket sin eks må afghaneren betale 6120 kroner som skal dekke kvinnens utgifter. Han må også belage seg på 45 dager i fengsel, dessuten ble kamerautstyret inndratt og beslaglagt av politiet.