Overvåket Vikernes i minst et år

Den franske sikkerhetsstjenesten «regner ham som farlig» og har etterforsket nordmannen siden månedsskiftet.

ARRESTERT:  Vikernes og kona ble begge arrestert og ført til Paris for avhør, hvor de kan settes i varetekt i opptil 96 timer, ettersom dette dreier seg om en siktelse for terrorisme. Foto: Ingun Mæhlum
ARRESTERT: Vikernes og kona ble begge arrestert og ført til Paris for avhør, hvor de kan settes i varetekt i opptil 96 timer, ettersom dette dreier seg om en siktelse for terrorisme. Foto: Ingun Mæhlum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I minst et år skal sikkerhetstjenesten i Frankrike i all hemmelighet overvåket den drapsdømte norske ekstremisten Varg Vikernes. I dag morges slo de til mot bondegården i den lille landsbyen Salon-la-Tour.

Nordmannen ble pågrepet sammen med Marie Dominique France Cachet, hans 25 år gamle, gravide franske kone.

På gården var også parets tre barn og konas mor, ifølge franske medier.

Frankrikes innenlandske sikkerhetstjeneste, Direction Centrale du Renseignement Intérieur (DCRI), har i lang tid hatt paret under overvåking, fordi man «regner ham som farlig», har man lekket ut til franske journalister.

Trussel mot samfunnet Etterforskerne har særlig merket seg hans fremmedfiendtlige og antisemittiske budskap på internettet.

Innenriksminister Manuel Valls sier at Vikernes er «tilbøyelig til å planlegge en større terroristisk handling». Politiet mistenker ham for å ha planlagt «en massakre», ifølge France 3 Limousin.

- Denne personen, som står den nynazistiske bevegelsen nær, utgjør dermed en potensiell trussel mot samfunnet, noe han har vist gjennom sine uttalelser på internett, går det fram av en uttalelse fra departementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer