SAVNET: 10 måneder gamle Lisa Irwin forsvant fra sitt hjem i Kansas i USA, natten for snart tre uker siden. Foto: Privat / Scanpix
SAVNET: 10 måneder gamle Lisa Irwin forsvant fra sitt hjem i Kansas i USA, natten for snart tre uker siden. Foto: Privat / ScanpixVis mer

Overvåkingsbilder kan løse forsvinningsgåten

Foreldrene sier 10 måneder gamle Lisa forsvant fra barnesenga midt på natta mens hun sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå snart tre uker siden 10 måneder gamle Lisa Irwin forsvant fra sitt hjem i Kansas, USA.

Mysteriet startet da Jeremy Irwin (28) kom hjem fra nattevakt tirsdag morgen, og oppdaget at datteren ikke lå i senga si. Jentas mor, Deborah Bradley (25), sier hun la Lisa i barnesenga mandag kveld. Siden har ingen sett babyen.

Men nå kan nye video-opptak ABC News har fått tak i underbygge tidligere vitneobservasjoner av en mann som bærer på en lettkledd baby, samme natt som Lisa forsvant.

Ifølge tv-stasjonen viser bildene en mann kledd i hvitt, idet han forlater et skogsområde og passerer forbi en bensinstasjon, i området der Irwin-familien bor.

Saken får stadig større oppmerksomhet i USA, og deler flere likhetstrekk med Madeleine-saken fra 2007.

- Rart syn Teorier rundt forsvinningssaken har spriket i alle retninger etter at en likhund markerte positivt på «lukten av en død person» like ved moras seng. Samtidig har flere vitner beskrevet mannen som bar på en lettkledd baby, tidlig om morgenen for snart tre uker siden.

Et av vitnene, Mike Thompson, har fortalt at han så en mann i T-skjorte, bære en baby i et veikryss. Observasjonen skal ha skjedd noen kilometer fra Irwin-hjemmet, da Thompson var på vei hjem fra jobb ved 04-tida den morgenen Lisa forsvant.

- En mann som vandrer nedover gata midt på natta med et barn som ikke er påkledd! Det synes jeg var rart, sier Thompson til ABC News.

Han forteller at han syntes det var så uvanlig at han vurderte å tilby mannen og babyen skyss hjem, men kunne ikke fordi han kjørte motorsykkel.

Han har senere rapportert hendelsen til politiet og fortalt til ABC News at han er overbevist om at babyen var Lisa. Thompson beskrev mannen som i slutten av 30-årene eller tidlig i 40-årene.

- Hun ble bortført Øyenvitneskildringen, som nå ifølge ABC News underbygges av de nye overvåkingsbildene, ble kjent bare to dager etter at politiet gjennomførte et 17 timers søk i Irwin-familiens hjem.

KIDNAPPEREN?: Over 300 politifolk har søkt etter den 10 måneder gamle Lisa Irwin med helikopter og sporhunder, men så langt har ikke søket ført fram. Nå kan bilder fra et overvåkingskamera kaste nytt lys over forsvinningen som skjedde natt til mandag for nesten tre uker siden. Faksimile / foto: ABC News / Scanpix
KIDNAPPEREN?: Over 300 politifolk har søkt etter den 10 måneder gamle Lisa Irwin med helikopter og sporhunder, men så langt har ikke søket ført fram. Nå kan bilder fra et overvåkingskamera kaste nytt lys over forsvinningen som skjedde natt til mandag for nesten tre uker siden. Faksimile / foto: ABC News / Scanpix Vis mer

Deborah Bradley og Jeremy Irwin har hele tida hevdet at noen tok seg inn i familiens hus, og bortføre den 10 måneder gamle jenta.

Politiets etterforskning har så langt i stor grad rettet seg mot familiens hus. Mora har tidligere innrømmet at hun drakk seg full samme kveld, og at det var først da faren kom hjem fra jobb at de oppdaget at jenta var borte.

- Behandlet som mistenkte Foreldrene har også uttalt at de føler politiet behandler dem som mistenkte.

- Helt fra starten var det som om politiet sa «du gjorde det, du gjorde det». De viste meg et bilde av datteren min og sa «se på barnet ditt, gjør det som er riktig for henne», sa Deborah Bradley i et intervju med ABC News.

Foreldrene sier til politiet at de oppdaget at et vindu og en dør sto åpen da de lette gjennom huset etter jenta. Politiet har likevel trukket foreldrenes foklaring i tvil, og har anklaget dem for ikke å ville samarbeide med etterforskerne.

Familiene støtter derimot de unge foreldrene, og en ukjent kvinne har utlyst en dusør på 100 000 dollar for fellende bevis i saken.

- Vi trenger henne hjem. Vi må ha henne, sier foreldrene til ABC News.

FORELDRE: Deborah Bradley og Jeremy Irwin, Lisas foreldre, har hele tida hevdet at noen tok seg inn i familiens hus, og bortføre den 10 måneder gamle datteren. Orlin Wagner / AP / Scanpix
FORELDRE: Deborah Bradley og Jeremy Irwin, Lisas foreldre, har hele tida hevdet at noen tok seg inn i familiens hus, og bortføre den 10 måneder gamle datteren. Orlin Wagner / AP / Scanpix Vis mer