EVAKUERT: Trekanten kjøpesenter ble i går evakuert. Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
EVAKUERT: Trekanten kjøpesenter ble i går evakuert. Foto: Anders Vanderloock / ScanpixVis mer

Overvåkingskamera avslørte mannen bak bombetrusselen i Bodø

Kjøpesenter var evakuert en hel dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble lørdag pågrepet for å stå bak bombetrusselen på Trekanten kjøpesenter i Bodø fredag. Han skal ha erkjent forholdet.

Kjøpesenteret ble evakuert etter at ansatte fredag morgen fant en lapp i en handlevogn ved inngangen til senteret. På lappen sto det med pålimte bokstaver «There's a bomb in the building» og «11.00 kaboom!»

En bombegruppe med eksperter fra Oslo ble sendt til Bodø. De undersøkte stedet, men fant ingenting mistenkelig. Senteret ble åpnet ved 18-tida fredag.

Politiet gikk blant annet gjennom bilder fra overvåkingskameraer på senteret for å forsøke å finne fram til gjerningsmannen. Etterforskningen ledet fram til en konkret person, og politiet gikk til pågripelse i 14-tida i dag.

- Personen befinner seg nå i politiets varetekt og har i politiavhør erkjent forholdet. Han er siktet for å ha framsatt trusler, sier politiadvokat Øyvind Rengård i Salten politidistrikt til NTB.

Det er ingenting som tyder på at flere personer var involvert.

Politiet har ransaket mannens bolig i Bodø og opplyser at de har beslaglagt gjenstander som er brukt til å lage trusselbrevet. Rengård vil ikke ut med hva som er beslaglagt, men sier funnet underbygger siktelsen.

Mannen har i avhør forklart seg om motivet for å fremsette trusselen.

- Vi har vært inne på det, men dette er noe vi må tilbake til i nye avhør, sier Rengård.

(NTB)