- Overvåkningsbilde avslører politimannens forklaring

Filmet sammen med kvinnen etter at han sa de hadde skilt lag.

OVERVÅKNINGSBEVIS:  Overvåkningsbilder viser den siktede politimannen sammen med kvinnen den natten hun døde. Ifølge TA er de tatt etter at mannen sier de to hadde skilt lag. Faksimilen publiseres med tillatelse fra TA. Bak vises området i Brevik hvor kvinnen ble funnet død. Foto: Øistein N. Monsen
OVERVÅKNINGSBEVIS: Overvåkningsbilder viser den siktede politimannen sammen med kvinnen den natten hun døde. Ifølge TA er de tatt etter at mannen sier de to hadde skilt lag. Faksimilen publiseres med tillatelse fra TA. Bak vises området i Brevik hvor kvinnen ble funnet død. Foto: Øistein N. MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestfold gjør seg i øyeblikket klare til avhør av politimannen fra Telemark som er siktet for falsk forklaring.

De mener hans vitneforklaring rundt hva som skjedde kvelden og natten da en 33 år gammel kvinne fra Bamble mistet livet, ikke stemmer overens med politiets øvrige opplysninger i saken.

Et av politiets sentrale bevis er et overvåkningsbilde som viser politimannen sammen med kvinnen på Breviksbrua natt til 3. august, ifølge TA.

Ifølge TA som publiserer dette bildet på sin forside i dag er bildet tatt etter at politimannen hevder de to hadde skilt lag.

- Det er flere opplysninger som vi mener ikke stemmer, men dette er et element bak siktelsen, sier politiadvokat i Vestfold politidistrikt Lise Dalhaug til Dagbladet om bildebeviset.

Identifiserte kvinnen Den 33 år gamle kvinnen ble funnet død i vannet mellom Sandøya og Brevik i Telemark av tilfeldig forbipasserende klokka 10 den 3. august.

Politimannen var sammen med kvinnen i en sosial sammenheng kvelden og natten før hun døde. Han ble avhørt som et ordinært vitne i den forbindelse, sammen med flere andre. Ifølge TA var det også politimannen som først identifiserte den døde kvinnen.

Politiet mente først at det var et ordinært dødsfall, men startet rutinemessige forundersøkelser. Dødsfallet etterforskes nå som mistenkelig.

Ikke forklart seg Den siktede politimannen har foreløpig ikke forklart seg om hvordan han stiller seg til siktelsen. Avhøret av ham starter i formiddag.

Hans forsvarer Arne Lie ønsker ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

- Han har ikke fått snakket med noen om dette. Han ønsker at hans versjon skal gis til politiet før den gis til offentligheten, sier Lie.