- Overvåkningssaken kan ha enorme dimensjoner

Sentrale regjeringskilder frykter at både ansatte i Forsvarets sikkerhetstjeneste og sivilt ansatte kan ha overvåket e-post- og internettlinjer.

KAN HA BLITT OVERVÅKET: Her er statsminister Jens Stoltenberg på besøk i den norske ISAF leiren Camp Invictia ved Kabul i Afganistan. Statsministerens e-post, hvor turer som denne har blitt tatt opp, kan ha blitt overvåket av Forsvarets sikkerhetstjeneste. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
KAN HA BLITT OVERVÅKET: Her er statsminister Jens Stoltenberg på besøk i den norske ISAF leiren Camp Invictia ved Kabul i Afganistan. Statsministerens e-post, hvor turer som denne har blitt tatt opp, kan ha blitt overvåket av Forsvarets sikkerhetstjeneste. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet) I går kveld smalt nyheten om at Kripos etterforsker Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST). Ifølge TV 2 sjekker Kripos om FOST kan ha bedrevet ulovlig overvåkning av trafikken på datalinjene som tilhører departementene og Statsministerens kontor.

En sentral kilde sa seint i går kveld til Dagbladet at saken kan ha enorme dimensjoner.Etter det Aftenposten erfarer har FOST blant annet sjekket nettsider som flere departementer og Statsministerens kontor har vært inne på.

Dette er i strid med sikkerhetstjenestens instruks.

— Vi har skjellig grunn til mistanke, det vil si at vi mener det er mer enn 50 prosent sannsynlig at det har skjedd noe kriminelt i denne saken, sier statsadvokat Petter Mandt til Dagbladet.

Flere tusen ansattePersonell fra Kripos var i går på Jørstadmoen der de ransaket lokaler med ansvar for datasikkerheten i Forsvaret.

— E-poster og data fra Statsministerens kontor og alle departementene går på linjer via Forsvaret, fordi de ansees somde tryggeste i landet. Vi frykter at både ansatte i Forsvarets sikkerhetstjeneste og sivilt ansatte kan ha overvåket disselinjene, sier en sentral regjeringskilde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer