Overvåkningsstopp i USA på lånt tid, sier forsker

Det amerikanske senatet klarte ikke å bli enige om telefonovervåkning.

INGEN ENIGHET:  Senatet klarte ikke å bli enige om en fornyelse av loven som gjør det mulig for NSA å innsamle telefondata. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP
INGEN ENIGHET: Senatet klarte ikke å bli enige om en fornyelse av loven som gjør det mulig for NSA å innsamle telefondata. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sommeren 2013 ble det kjent at National Security Agency(NSA) samlet inn mobildata fra amerikanske brukere i stor skala.

Nyheten kom som følge av Edward Snowdens lekkasjer og etter en lengre debatt bestemte de folkevalgte seg for å la praksisen fortsette.

I natt gikk overvåkningsmulighetene ut på dato.

Blokkert av liberalist Det som følge av at den republikanske representanten Rand Paul blokkerte for en fornyelse av loven kjent som «the Patriot Act» - nå under navnet "Freedom Act" -  først vedtatt etter terrorangrepene den 11. september 2001.

- Dette er det vi har kjempet en revolusjon for. Skal vi virkelig gi opp vår frihet så lett, spurte Paul forsamlingen under nattens møte, i følge BBC.Fra det hvite hus sin side skal det manglende vedtaket ha blitt beskrevet som en uansvarlig glipp begått av de folkevalgte.

Blokkeringen betyr at myndighetene har mistet retten til å samle inn mobildata, overvåke potensielle terrorister og andre som er mistenkt for kriminell virksomhet.

De vil fortsatt kunne hente inn informasjon fra utenlandske etteretningsorganisasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer