Overvåkningsvideo fra banken i Fetsund viser gjerningsmannen under ranet

- Håper på hjelp til identifisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet går nå ut med en video av bankraneren i Fetsund i går.

- Vi håper på bistand fra publikum som kan kjenne igjen gjerningsmannen, sier lensmann i Fet og Rælingen, Trond Øren, til Dagbladet.

I går kveld gikk politiet ut med en fotoetterlysning av mannen på en pressekonferanse.

- Vi har fått inn en del tips som vi behandler parallelt med etterforskningen. Tipstelefonen har vært operativ hele i går kveld og i natt, sier han.

Skjegg og bandasje På pressekonferansen sa politiet at mannen hadde et karakteristisk «smultringskjegg», men et vitne har tidligere opplyst til Dagbladet at det så ut som at mannen hadde sminket på seg skjegg.

Mannen er 165-175 centimeter høy med nordisk utseende, men er solbrun. Vedkommende snakker norsk med østlandsdialekt, mellom 30-50 år.

- Mannen hadde på seg en gråsvart lue, ullgenser, grå joggebuke, hadde svarte Puma joggesko med hvite detaljer og bar en pose fra kjeden Bunnpris. Han hadde en stor, hvit bandasje på høyre side av halsen, som også er karakteristisk, sier lensmann Trond Øren.

Truet seg til og fra banken 15 minutter i forkant av ranet skal han ha truet en person til å kjøre ham fra Kringen Spar og over Fetsundbrua til banken.

Etter ranet skal han ha truet noen til å kjøre seg tilbake til Kringen Spar. Før dette truet han daglig leder ved Fet Pizza, Kefreesuaran Nanes, med pistol og ba han om å gi fra seg bilnøklene.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som har vært i området, sier politiadvokat Jon Letnes på en pressekonferanse.

Det er ukjent hvor mye penger mannen fikk med seg, men banksjef Rune Iversen har opplyst til Dagbladet at filialen i utgangspunktet er en pengeløs bank.

- Dette kan vi ikke kommentere, sa politiet på pressekonferansen.