ADVARER: Den amerikanske viseutenriksministeren Jeffrey Feltman advarer om at "alle virkemidler som kan få syrerne til å endre kurs" kan bli brukt, dersom påstandene medfører riktighet. Foto: REUTERS/SCANPIX
ADVARER: Den amerikanske viseutenriksministeren Jeffrey Feltman advarer om at "alle virkemidler som kan få syrerne til å endre kurs" kan bli brukt, dersom påstandene medfører riktighet. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

- Overveier alle virkemidler mot Syria

USA fastholder rakettanklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Syria forsyner islamistmilitsen Hizbollah i Libanon med flere ulike rakettyper, sier en amerikansk diplomat. Men han anklager ikke syrerne direkte for å ha levert de omstridte rakettene av typen Scud.

USAs regjering gjorde det tidligere denne uken klart at alle mulige former for reaksjon vil bli vurdert, hvis det viser seg at syrerne har levert Scud-raketter til Hizbollah. Israels president Shimon Peres har anklaget regjeringen i Damaskus for slike leveranser.

- Vi er bekymret over det stadig bredere samarbeidet mellom Syria og Hizbollah. Når det gjelder hva vi vet om at Scud-raketter er brakt over grensen, er dette noe vi må følge nøye med på, sa den ikke navngitte diplomaten ifølge nyhetsbyrået AFP fredag.

Den amerikanske viseutenriksministeren Jeffrey Feltman sa onsdag at hvis Syria virkelig har levert så avanserte våpen til Hizbollah, er det meget alvorlig. - I så fall må vi overveie alle virkemidler som kan få syrerne til å endre kurs, framholdt Feltman.

Syrias regjering benekter på det sterkeste at den har levert Scud-raketter til Hizbollah. Scud er en type langtrekkende raketter som ble produsert i den daværende Sovjetunionen under den kalde krigen og eksportert til en rekke land.


(NTB)