Overvektig 8-åring tatt fra moren i USA

Fordi hun ga barnet på over 90 kilo usunn mat.

LUBBENT PROBLEM:  Nesten ett av tre barn i USA er overvektige eller lider av sykelig fedme. Den amerikanske legen David Ludwig mener løsningen kan være å ta fra foreldrene barna sine. Illustrasjonsfoto: John Moore / Getty Images / AFP
LUBBENT PROBLEM: Nesten ett av tre barn i USA er overvektige eller lider av sykelig fedme. Den amerikanske legen David Ludwig mener løsningen kan være å ta fra foreldrene barna sine. Illustrasjonsfoto: John Moore / Getty Images / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I byen Cleveland i USA ble en åtte år gammel gutt tatt fra moren og plassert i et forsterhjem etter at rapporter konkluderte med at hun ikke gjorde nok for å hjelpe det overvektige barnet.

- De prøver å få det til å virke som om jeg ikke elsker barnet mitt, sier moren, som ikke vil stå fram med navn, til avisa Cleveland Plain Dealer. 

Den åtte år gamle gutten veier mer enn 90 kilo.

- Det er veldig vanskelig, men jeg prøver å skifte livsstil. De får det til å virke som om jeg ikke har viljen til å gjøre dette, sier hun videre.

De feite barnas land Antall overvektige barn i USA er tredoblet de siste 30 åra. Nesten ett av tre barn i USA er overvektige eller lider av sykelig fedme, og tallet øker. Blant barn med afro- og latinamerikansk bakgrunn er nesten 40 prosent overvektige.Fortsetter trenden vil hvert tredje barn født i 2000 eller seinere få diabetes. Mange vil også få livsstilssykdommer som hjerteproblemer, høyt blodtrykk, kreft og astma.

Å ta fra foreldrene barna er blitt en heftig debatt i USA det siste året.

- Å ta fra foreldre overvektige barn burde vært riktig på grunn av helserisikoen og foreldrenes manglende evne til å prioritere problemet over tid, skriver legen David Ludwig i bladet «Journal of the American Medical Association».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer