Presidentvalget i USA:

- Overvektig skilpadde

CNN-programlederen med oppsiktsvekkende Trump-karakteristikk.

Eirik Løkke, rådgiver i Civita, forteller at Trump trolig vil sutre over valgnederlaget for resten av livet. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CNNs Anderson Cooper kan knapt kalles noen tilhenger av USAs president Donald Trump, men vekker likevel oppsikt med sin siste kritiske beskrivelse av presidenten.

Under CNNs sending i går kalte Cooper Trump regelrett for en «overvektig skilpadde».

Eirik Løkke, rådgiver i Civita, forteller at Trump trolig vil sutre over valgnederlaget for resten av livet. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Har ingen bevis

Utfallet kom som ledd i en Cooper-tirade mot Trumps ubegrunnede og udokumenterte anklager om storstilt valgfusk.

- Han har ingen bevis. Ingenting. Ingen klare, ekte bevis som tyder på svindel, sier Cooper, før han oppgitt fortsetter:

- Dette er presidenten i USA. Dette er verdens mektigste mann, og vi ser ham som en overvektig skilpadde, kavende på ryggen i den stekende sola, mens det går opp for ham at hans tid er omme.

Anklages for «fat-shaming»

Den utradisjonelle tiraden har gått rett hjem hos USAs Trump-mostandere og forarget Trump-tilhengere.

Men tiraden har også skapt en debatt om såkalt «fat-shaming», altså latterliggjøring av overvektige.

Og for mange av CNNs seere, var det først og fremst dét som forarget dem, ifølge den britiske avisa Independent, som siterer et knippe Twitter-meldinger.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer