Overveldende bli-flertall for klippefaste briter

Gibraltar frykter «trusselen» fra Spania. 96 prosent stemte for å bli i EU.

GIBRALTAR: Hele 83,7 prosent av innbyggerne på det britiske territoriet Gibraltar fant veien til stemmeurnene. Omtrent 96 prosent stemte for å bli i EU. Foto: Jon Nazca/Reuters 
GIBRALTAR: Hele 83,7 prosent av innbyggerne på det britiske territoriet Gibraltar fant veien til stemmeurnene. Omtrent 96 prosent stemte for å bli i EU. Foto: Jon Nazca/Reuters  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ved 1-tida i natt kom de aller første resultatene fra britenes folkeavstemming. Hele 83,7 prosent av de 32 000 innbyggerne på det britiske territoriet Gibraltar fant veien til stemmeurnene. Bare 4,9 prosent av dem stemte for å forlate unionen.

- Utmelding av EU ville utgjøre en eksistensiell trussel for Gibraltar fra en økonomisk synsvinkel. Vår modell er fullstendig avhengig av bevegelsesfrihet for personer, varer, kapital og tjenester i dette markedet med 520 millioner innbyggere. Argumentene for utmelding er meningsløse, det ville være å gå tilbake til det attende århundret, sa Fabian Picardo, regjeringssjefen, i Gibraltar, tidligere denne uka.

Britiske nasjonalister

Gibraltar lever fullstendig av det indre fellesmarkedet i EU. Markedet i EU teller 520 millioner mennesker. Markedet i Gibraltar teller de 32 000 innbyggerne på «Klippen», som de kaller denne britiske enklaven sin.

Gibraltar måler bare 6,8 kvadratkilometer, og er omringet av Spania og Middelhavet. Innbyggerne er britiske nasjonalister, som få. Noe også valgresultatene fra EU-avstemmingen viser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer