Innvandringskrise i USA:

Overveldet av asylsøkerbarn: - Gråt hysterisk

Biden-administrasjonen er blitt overveldet av rekordmange mindreårige asylsøkere på Mexico-grensa. Nå sender de nødhjelp.

ASYLSØKERE: Familier og enslige mindreårige asylsøkere i et midlertidig mottakssenter under Anzalduas International Bridge etter at de har tatt seg over elva Rio Grande fra Mexico til USA. Bildet er tatt 6. mars i år. Foto: REUTERS/Adrees Latif
ASYLSØKERE: Familier og enslige mindreårige asylsøkere i et midlertidig mottakssenter under Anzalduas International Bridge etter at de har tatt seg over elva Rio Grande fra Mexico til USA. Bildet er tatt 6. mars i år. Foto: REUTERS/Adrees Latif Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

bNEW YORK (Dagbladet): De siste dagene har amerikanske medier som CNN, AP og CBS News rapportert om ekstreme problemer med hvordan rekordmange mindreårige asylsøkere blir behandlet av amerikanske myndigheter på grensa til Mexico.

Lørdag kveld varsler Biden-administrasjonen at de har mobilisert nødhjelpsapparatet i Federal Emergency Management Agency (FEMA) for å håndtere krisa, melder Washington Post.

Tusenvis av barn

Tusenvis av barn, som er kommet alene til USA, blir holdt i sentre på grensa og må sove i telt eller på gulvet. Mange sier at de ikke har fått dusje på flere dager eller kontakte foreldrene sine, opplyser advokater, som har intervjuet barna, ifølge CNN.

- Noen av guttene forteller at det var så overfylt at de måtte bytte på å sove på gulvet, sier advokaten Neha Desai, som representerer noen av barna som nå befinner seg i varetekten til Customs and Border Patrol (CBP) i Donna i Texas, til CBS News.

2. mars var det mer enn 1800 personer i senteret i Donna. Det er 729 prosent mer enn det egentlig er kapasitet til med coronarestriksjoner.

Mange av dem Desai intervjuet hadde ikke fått dusje selv om de hadde oppholdt seg der i mer enn fem dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer