Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring skutt og drept på Prinsdal i Oslo

- Overveldet av sorg

Familien til 21-åringen som er skutt og drept på Prinsdal i Oslo samlet samlet seg i dag til minnestund.

DRAP: Politiet etterforsker et drap på en 21 år gammel mann i Prinsdal i Oslo, natt til lørdag 11. januar. Video: Marie Røssland Vis mer

Familien til den drepte samlet seg i dag til minnestund. Kvinnene på en privat adresse på Mortensrud og mennene i Søndre Nordstrand Muslimske senter.

Dagbladet har snakket med en person nær familien.

MINNESTUND: Familien til mannen (21) som ble skutt og drept på Prinsdal natt til i dag er overveldet av sorg. Foto: Øistein Norum Monsen
MINNESTUND: Familien til mannen (21) som ble skutt og drept på Prinsdal natt til i dag er overveldet av sorg. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Den nærmeste familien er overveldet av sorg. Det er bare de nærmeste her i dag. Han jobbet på en ungdomsskole, sier mannen, som nå ikke ønsker å ha navnet sitt i avisa.

Stor støtte

Familien har fått mye støtte fra det tyrkiske miljøet og den tyrkiske moskeen.

- Det er veldig mange som har møtt opp til den private minnestunden, sier mannen, som uttrykker stor sorg overfor Dagbladet

En 21 år gammel mann er død etter å ha blitt skutt ved Prinsdal grill i Oslo like før midnatt i går kveld. En jevnaldrende mann ble funnet med knivskader.

Ekstramannskap

Personen nær familien til avdøde sier til Dagbladet at mannen var der for å handle en kebab og at han, etter det de forstår, havnet i skuddlinjen tilfeldig.

Politiet har nå kalt inn ekstramannskaper for å finne ut hvorfor 21-åringen ble drept i det som politiet karakteriserer som et «målrettet angrep».

DREPT: Innsatsleder Svein Arild Jørundland i Oslo-politiet om drapet på en kebabkiosk i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer

- En person skal ha kommet til stedet, før han målrettet skjøt mot den avdøde, uttalte politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse tidligere i dag.

- Jobber dere ut i fra teorien om at det er noe uoppgjort mellom avdøde og gjerningsmannen? spør Dagbladet.

- Ja, det er én av teoriene, men vi låser oss aldri i en så tidlig fase. Men det framstår som målrettet, gjentar Metlid.

Hun vil ikke si noe om politiet har beslaglagt skyte- eller stikkvåpenet som skal ha blitt brukt. Politiet vet foreløpig ikke hvem gjerningspersonen er.

- Det er for tidlig å si mer om denne personen. Vi er nødt til å foreta mer undersøkelser og avhør før vi kan komme med mer opplysninger om hvem som kan stå bak dette. Vi vet sålangt heller ikke motivet, sier Metlid.

Jobbet på skole

Den avdøde 21-åringen jobbet på en skole i Oslo. Det bekrefter rektor ved skolen overfor Dagbladet.

Rektor har i dag sendt ut en sms til alle de ansatte der hun informerer om tragedien.

«En av våre ringevikarer er dessverre offeret på Prinsdal. Skolen får besøk av et kriseteam på mandag, som vil ta hånd om voksne og barn. Jeg tenker på alle ansatte som var venner av ham», skriver hun.