Oxfam: Kyllingpakkere nektes toalettbesøk, må bruke bleier

- De må gjøre sitt fornødne mens de står ved samlebåndet.

MÅ BRUKE BLEIER: Hjelpeorganisasjonen Oxfam hevder amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes å bruke toalettet, og blir tvunget til å bruke bleier ved samlebåndet. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
MÅ BRUKE BLEIER: Hjelpeorganisasjonen Oxfam hevder amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes å bruke toalettet, og blir tvunget til å bruke bleier ved samlebåndet. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes rutinemessig toalettbesøk og blir tvunget til å bruke bleier mens de står ved samlebåndet, hevder Oxfam America i en ny rapport.

I rapporten skriver den humanitære organisasjonen at de fleste av de 250.000 ansatte i sektoren blir hånet, ignorert eller truet med å bli sparket dersom de ber om å få gå på do.

- Arbeiderne sliter med å takle denne fornektelsen av et grunnleggende menneskelig behov. De må gjøre sitt fornødne mens de står ved samlebåndet. De bruker bleier for å kunne arbeide, heter det i rapporten.

Oxfam America siterte anonyme arbeidere ved Tyson Foods, Perdue Farms, Pilgrim Pride og Sanderson Farms, som mellom seg har 100.000 arbeidstakere og står for 60 prosent av produksjonen i den amerikanske kyllingsektoren.

Tyson, som er en av de største fjørfebedriftene i verden, sa i en uttalelse at de ikke ville «tolerere at noen som ber om å få gå på toalettet, blir nektet» i sine fabrikker.

- Vi tar disse anonyme påstandene på alvor, og selv om vi for øyeblikket ikke har noen beviser for at de er sanne, så vil vi undersøke dette for å forsikre oss om at vår holdning til toalettbesøk blir fulgt, het det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer