MÅ BRUKE BLEIER: Hjelpeorganisasjonen Oxfam hevder amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes å bruke toalettet, og blir tvunget til å bruke bleier ved samlebåndet. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
MÅ BRUKE BLEIER: Hjelpeorganisasjonen Oxfam hevder amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes å bruke toalettet, og blir tvunget til å bruke bleier ved samlebåndet. Illustrasjonsbilde: NTB ScanpixVis mer

Oxfam: Kyllingpakkere nektes toalettbesøk, må bruke bleier

- De må gjøre sitt fornødne mens de står ved samlebåndet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske arbeidere som pakker kyllingprodukter nektes rutinemessig toalettbesøk og blir tvunget til å bruke bleier mens de står ved samlebåndet, hevder Oxfam America i en ny rapport.

I rapporten skriver den humanitære organisasjonen at de fleste av de 250.000 ansatte i sektoren blir hånet, ignorert eller truet med å bli sparket dersom de ber om å få gå på do.

- Arbeiderne sliter med å takle denne fornektelsen av et grunnleggende menneskelig behov. De må gjøre sitt fornødne mens de står ved samlebåndet. De bruker bleier for å kunne arbeide, heter det i rapporten.

Oxfam America siterte anonyme arbeidere ved Tyson Foods, Perdue Farms, Pilgrim Pride og Sanderson Farms, som mellom seg har 100.000 arbeidstakere og står for 60 prosent av produksjonen i den amerikanske kyllingsektoren.

Tyson, som er en av de største fjørfebedriftene i verden, sa i en uttalelse at de ikke ville «tolerere at noen som ber om å få gå på toalettet, blir nektet» i sine fabrikker.

- Vi tar disse anonyme påstandene på alvor, og selv om vi for øyeblikket ikke har noen beviser for at de er sanne, så vil vi undersøke dette for å forsikre oss om at vår holdning til toalettbesøk blir fulgt, het det.

Oxfam siterer en undersøkelse gjort blant 266 arbeidere i Alabama. Den er utført av anti-diskrimineringsenteret Southern Poverty Law Center som hevder at «nesten 80 prosent at de spurte ikke har lov til å gå på WC når det trengs».

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram