Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øyas rikeste mann laster opp med kjøpesentre og boligtomter

John Gilbert Helgeland bygget opp en kleskjede med milliardomsetning som han solgte til dansker. Nå satser han på gamle trykkerier, kjøpesentre og boligtomter.

John Gilbert Helgeland har slått seg opp som Karmøys rikeste mann. Foto: NTB/Scanpix.
John Gilbert Helgeland har slått seg opp som Karmøys rikeste mann. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer

(Finansavisen): - Det var en kjekk historie. Kjeden hadde 168 butikker, og jeg savner folkene og bransjen, men alt til sin tid, sier John Gilbert Helgeland til Finansavisen.

Fra klær til eiendom

Karmøy-mannen bygget opp butikkjeden B. Young gjennom 90-tallet til et selskap med rundt en milliard kroner i årsomsetning, før han solgte butikkene til danske BTX Group i 2011. Han fikk da en 20 prosents eierpost i det danske selskapet pluss et ikke offentliggjort kontantbeløp. Danskene fikk et vanskelig marked i fjeset, og solgte kjeden videre til DK Company kort tid etter.

I etterkant har Helgeland satset på eiendomsinvesteringer, både i hjemtraktene og på Østlandet. Ifølge Finansavisen bygger han et nytt kontorbygg på 6.000 kvadratmeter pluss 2.000 kvadratmeter parkering rett utenfor Haugesund sentrum.

- Dette er et prosjekt jeg har jobbet med i flere år, men formelt overtok for kort tid siden. Jeg føler at leieprisen er attraktiv for leietakerne, og vi får til et bra prosjekt med de nivåene. Vi har en entreprisekostnad på 110 til 120 millioner kroner, så det kommer vi i mål med. Det er ikke Oslo-priser, men vi er kanskje litt mer nøysomme her, sier Helgeland til Finansavisen.

Kjøpte trykkeri

Helgeland har også noen eiendommer i Tønsberg, blant annet kjøpesenteret Torvgården og Tønsberg Medisinske Senter samt Amedias trykkeri. Sistnevnte ga han 38 millioner kroner for i mars. Etter flere prisnedsettelser var siste utropspris 49 millioner, før det gikk ytterligere 11 millioner under.

Ifølge Finansavisen har hovedselskapet hans, JGH Holding, en bokført egenkapital på 252 millioner kroner. I høst anslo Kapital at Helgeland har en formue på 600 millioner kroner, hvilket gjør han til Karmøys rikeste mann.

Andre økonominyheter:
Arnulf Refsnes leverer melk og brød på døren – prises til 180 millioner
Nordmann får 500 millioner for å rydde flyplassene i New York, Paris og Amsterdam

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media