- Øye bor ikke gratis hos meg

Advokat Mona Høiness slår tilbake mot Kapitals påstander om at hun jobber gratis for finansspekulanten Thomas Øye som nylig ble slått konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mine klienter kan være trygge på at jeg overholder min taushetsplikt. Derfor gir jeg aldri noe intervju om klienters private forhold. Den Kapital forsøker å ramme ved å gå til angrep på meg gjennom en anonym artikkel, er Thomas Øye, sier Mona Høiness.

Hun tok i går kontakt med lederen av Advokatforeningens etiske utvalg, Haakon I. Haraldsen, for å levere dokumentasjon som viser at hun verken jobber gratis for Thomas Øye eller leier ut leiligheten gratis til ham. Haraldsen bekrefter dette.

Øyes bo er tomt

Thomas Øye er under konkursbehandling etter at investor Svein Erik Bakke begjærte ham konkurs. Bobestyrer Aksel O. Hillestad sier at det ikke finnes penger i boet. Også han mener at han er feilsitert av Kapital.

- Det er helt feil at jeg skulle sagt at Høiness ikke tar salær for den bistanden hun yter for Øye. Det eneste jeg har sagt, er at boet ikke har noen midler.

- Vi kan derfor ikke finansiere noen juridisk bistand for Øye. Jeg vet imidlertid at Øye har hatt hjelp av flere advokater, og at en tredjeperson da har betalt, sier Hillestad.

Etterlyser bevis

Høiness har ikke tatt stilling til om hun skal forfølge Kapitals påstander: - Hvis en advokat lar seg skremme av pressen, er man en feig advokat.

- Men jeg lurer på hva slags skolering disse journalistene har. Jeg synes det er direkte feigt av Kapital å servere anonyme artikler. Har man, som Trygve Hegnar, ei blekke som kommer ut to ganger i måneden, sitter man i en maktposisjon.

- En ting er å skrive noe, en helt annen ting er om de kan føre sannhetsbevis for det som kommer på trykk. Det bør være et minstekrav, sier Høiness.

SLÅR TILBAKE: Advokat Mona Høiness leverte i går dokumentasjon som viste at hun verken stiller sine juridiske tjenester eller sin leilighet til disposisjon for Thomas Øye, som er konkurs og skylder millioner, men som bor på dyre luksushoteller.