Øye tjente 10 millioner

På fire uker tjente investor Thomas Øye (29) svimlende 10 millioner kroner på aksjekjøp i Ruud & Rye. Øye hadde opsjon på 800 000 aksjer og solgte med kjempegevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I motsetning til småsparerne i Verdal, kjøpte Øye aksjene direkte fra Aker Brygge Invest (ABI) og gründerne i Ruud & Rye. Øye slapp til mens kursen var på tur opp, mens småsparerne, som kjøpte til overpris, bare har fått være med på bakrusen.

- Denne saken viser at man må kjenne miljøet for å kjøpe aksjer i gråmarkedet. For meg er dette en jobb, og jeg vet at det er mye usikkerhet rundt mine investeringer, sier Thomas Øye.

Kjøpte av ABI

Øye har selv vært både høyt opp og langt nede som investor i gråmarkedet. Etter å ha tjent enorme summer, har han det siste halve året kjempet for harde livet mot kreditorene. Han har solgt unna både en Ferrari, speedbåten sin og en luksusleilighet for å betjene gjelda på 72 millioner.

En av de skikkelige oppturene fikk han med Ruud & Rye-aksjene som han kjøpte til 22 kroner. Ifølge Øye ble hele kjøpet organisert av gründerne Tom Ruud og Reinhard Rye. Dagbladet sitter imidlertid på en kontrakt som dokumenterer at Øye i oktober 1998 kjøpte 263 733 aksjer av ABI.

- Ruud & Rye sa til meg at de kunne tilby en samlet pakke på rundt 800 000 aksjer. Jeg kjente ikke folkene i ABI før dette, og så ikke noe galt i å kjøpe rundt en tredjedel av aksjene fra dem. Etter dette har jeg ikke kjøpt aksjer av ABI, sier Øye.

Lurte ingen

I løpet av kort tid solgte investoren nesten samtlige aksjer til kolleger i Ulsteinvik, Lillehammer, Tromsø og Ålesund.

- Jeg tjente store penger på disse aksjene, men jeg solgte hele tida til markedspris, sier Øye.

Han påpeker at alle som kjøpte aksjer av rutinerte investorer burde være kjent med at det er risiko knyttet til aksjehandler i gråmarkedet.

- Jeg har ikke lurt noen. Grunnen til at jeg har overlevd det siste halve året, er at jeg gjør opp for meg og spiller åpent overfor mine forbindelser, sier Øye.

KUPPET: Thomas Øye hadde opsjon på aksjer i Ruud & Rye. Nesten alle ble solgt i løpet av fire uker, noe som ga en pen gevinst til Øye.