Ole Morten Halvorsen: Satser tungt på fiskeoppdrett. Foto: Aker Brygge Synskirurgi.
Ole Morten Halvorsen: Satser tungt på fiskeoppdrett. Foto: Aker Brygge Synskirurgi.Vis mer

Øyelege har tjent 100 millioner på laks

Etter store tap på oljemygger, har øyekirurg Ole Morten Halvorsen fått øynene opp for lakseaksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ole Morten Halvorsen ved Aker Brygge Synskirurgi er en aktiv investor på Oslo Børs, men investeringer i oljeselskaper som North Energy, Noreco og Rocksource har kostet øyekirurgen dyrt, skriver Finansavisen.

Gjennom fjoråret vektet han seg imidlertid opp i aksjemarkedet igjen, denne gangen med fiskeoppdrett som favorittbransjen. Så langt har 54-åringen truffet bra, skriver avisen.

Hans investeringsselskap, OM Holding, har en bokført verdi på 135 millioner kroner, og ifølge Finansavisen er det ikke første gang Halvorsen handler i fiskedisken.

I 2011 dumpet han alle aksjene i Marine Harvest, men ved årsskiftet var 69 millioner kroner plassert i John Fredriksen-selskapet.

Halvorsen hadde ifølge avisen også verdier for 64 millioner kroner i Grieg Seafood og 40 millioner kroner i Bakkafrost ved inngangen til 2014, mens 30 millioner kroner var fordelt på Lerøy Seafood, Austevoll Seafood og SalMar.

Finansavisen skriver at OM Holding til sammen har fiskeinvesteringer for vel 200 millioner kroner på Oslo Børs, og dersom Halvorsen fortsatt sitter med disse er de verdt 230 millioner kroner i dag.

Med en kostpris på 135 millioner kroner, er nærmere 100 millioner kroner ren gevinst etter Finansavisens regnestykker.

En stor del av kjøpene er finansiert gjennom kassakreditten hos DNB, ettersom gjelden ble økt fra 53 til 119 millioner kroner i fjor.

Flere nyheter Norsk båtbygger lager 50 fot med russerbling
Redningsselskapet får Hydrolift-båter
Ny flytevest-runde i Stortinget