Øyenvitne: - Urovekkende å oppleve noe sånt i eget nabolag

Politiet vil ikke si hva mannen som ble banket opp og borttatt på Holmlia i Oslo onsdag, har forklart i avhør.

BLE BRUKT I BORTFØRINGEN: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Foto: POLITIET / NTB scanpix
BLE BRUKT I BORTFØRINGEN: Politiets bilde av en svart BMW X5 som skal ha blitt brukt da en mann onsdag kveld ble kjørt bort etter å ha blitt utsatt for grov vold på Holmlia i Oslo. Foto: POLITIET / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i midten av 40-årene ble onsdag bortført fra en parkeringsplass i Liakollveien i Oslo, etter å ha blitt utsatt for grov vold. Deretter var han savnet i to dager, før han klarte å kontakte en kjenning over telefon, og kom seg i frihet.
Politiet vil foreløpig ikke si hva han har forklart i avhør.

Lørdag og søndag ble han operert på sykehus for bruddskader i ansiktet, og planen er at han skal avhøres igjen.

- Vi har ikke gjort store framskritt i saken, men får et klarere bilde jo mer vi etterforsker. Det er ingen tvil om at han kan bidra til etterforskningen, sier politiinspektør Vegard Ommedal i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet.  

Øyenvitne Et øyenvitne Dagbladet har snakket med fikk med seg episoden, og har forklart seg til politiet.  

-  Det er selvfølgelig urovekkende å oppleve noe sånt i eget nabolag, og svært overraskende på en så stille og litt avsidesliggende plass, sier vitnet, som ikke ønsker å bli navngitt i artikkelen.

I etterkant av hendelsen, fryktet politiet at mannen var alvorlig skadet. Mannen ble derfor lettet da mannen dukket opp igjen fredag. 
 
- Det var en lettelse for oss å vite at mannen kom til rette, spesielt med tanke på alle spekulasjoner i etterkant av hendelsen, sier vitnet.  

Halt inn i bil Det var vitner som varslet politiet om episoden på Holmlia onsdag. De har fortalt at mannen ble slått i hodet med et jernrør, før han ble halt inn i en svart BMW som kjørte fra stedet. Samme kveld ble bilen funnet i Øvre Prinsedalsveien i Oslo, avskiltet.
 
Politiets teori var at mannen ble flyttet over i en annen bil eller dumpet på en adresse et sted på veien. Politiet pågrep denne uken en kvinne i 30-årene og siktet henne for legemsbeskadigelse. Hun ble løslatt fredag, men er fortsatt siktet i saken, og nå leter politiet etter fire menn som - ifølge vitneutsagn - skal ha vært med på å angripe mannen.

-  Den eneste grunnen til at vi slapp henne, er at vi ikke fant det forholdsmessig å holde på henne, forklarer Ommedal, som ikke vil si hva relasjonen er mellom den bortførte mannen og kvinnen er. 

- Vi leter fortsatt etter gjerningspersonene og prøver å kartlegge hva som har skjedd og hvor han har vært, sier han.    

Parkeringsplass Ifølge leder Arvid Gramstad i Krummedike borettslag er parkeringsplassen stor, og ligger i en blindvei i et ellers rolig borettslag.
 
- Det hender det kommer to-tre biler på nattestid, som ikke tilhører området, og som bruker plassen som møtested, sier Gramstad.  

Han var ikke selv øyenvitne til hendelsen onsdag, men vet at naboer har sett hva som skjedde.

- Det virker som om overfallet må har skjedd i affekt,  når noe slikt skjer på en åpen plass i fullt dagslys, med rekker av vinduer som vender ut mot plassen, sier han.

Taus om campingvogn Han sier det sto en campingvogn på parkeringsplassen i tidsrommet da voldsepisoden og bortføringen skjedde. Den ble senere samme natt sperret av med sperrebånd og fraktet bort av politiet.  

Ommedal i Oslo-politiet, vil ikke kommentere opplysningen. 

- Jeg kjenner ikke til det, og vi er dessuten forsiktige med å uttale oss om tekniske funn, sier Ommedal.  

Mannen som er fornærmet i saken, er en norsk statsborger av irakisk opprinnelse.  Dagbladet har vært i kontakt med mannens bistandsadvokat, som ikke ønsket å kommentere saken søndag. 

HER: På denne parkeringsplassen, utenfor Liakollveien 26, skal vitner ha sett det som virker som en bortføringssak.
HER: På denne parkeringsplassen, utenfor Liakollveien 26, skal vitner ha sett det som virker som en bortføringssak. Vis mer