Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Øyenvitne forteller om plutselig, østlig vind

Hovedredningssentralen tror dette er årsaken til at fire personer omkom på det som skulle være en 15 minutters tur.

KORT TUR:  Turen de fire skulle ut på, fra Melbu til Fiskebøl er på fire natutiske mil. Normalt tar turen rundt 15 minutter. Google Maps
KORT TUR: Turen de fire skulle ut på, fra Melbu til Fiskebøl er på fire natutiske mil. Normalt tar turen rundt 15 minutter. Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn, en kvinne og hennes 11 år gamle sønn, ble i morges funnet omkommet i Hadselfjorden i Vesterålen.

De fire la ut fra Melbu i retning Fiskebøl en 18,5 fots fritidsbåt av typen Bella 572 i går ettermiddag. Normalt sett tar turen bare rundt 15 minutter.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge tror plutselig vind er den mest sannsynlige årsaken til ulykken.

- Vi har et øyenvitne som forteller at det plutselig blåste opp med kraftig østlig vind.  Han syklet i området og hadde problemer med å holde seg på sykkelen.  Dette var i 15-tiden,  samtidig med at de om bord i båten ringte familie og fortalte at de hadde problemer. Det meste tyder på at båten er gått ned da det blåste opp, sier vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge Kjell Johansen til Dagbladet.

Utelukker skjær Ved hovedredningssentralen er de sikre på at båten ikke har kjørt på skjær i fjorden.

-  Skjær utelukker vi. Samtidlige av de omkomne er funnet midtfjords hvor det ikke er skjær.  Da hadde dessuten vært mulig å finne spor etter båten.  Vi har funnet noen gjenstander i nærheten av de omkomne, men ingen spor etter båten, sier Kjell Johansen. 

Ingen observasjoner Meteorologisk institutt har ikke gjort målinger som kan kaste lys over ulykkesårsaken.

- Målestasjonene på Stokmarknes, Skagen og Bø registrerte frisk bris på det meste. Vi har ingen observasjoner som viser kraftig vind i det aktuelle tidsrommet. Men det kom nedbør inn fra vest omtrent da, og det er ikke usannsynlig at kastevinder med kuling kan ha oppstått i en passasje som Hadselfjorden, sier vakthavende meteorolog Gjermund Hagen ved Værvarslinga for Nord-Norge til Dagbladet.

Funnet i morges De omkomne er en afghansk mann på 33 år, en norsk mann på 61 år, en 35 år gammel thailandsk kvinne og hennes 11 år gamle sønn. (Politiet opplyste først at gutten var 12 år, men har rettet dette til 11 år. red. anm.)

61-åringen har bostedsadresse i Tromsø, de resterende har bostedsadresse i Melbu. Kommunen har iverksatt et kriseteam for å ta seg av pårørerende.

To avbrutte telefonsamtaler til familiemedlemmer klokka 14.45 er det siste livstegnet fra de om bord. Da det var klart at de fire ikke hadde kommet fram, meldte pårørende fra til politiet klokken 21.24 i går kveld. To av de omkomne ble funnet i 08.30-tida. De to siste ble funnet rundt klokka 11.

HER FORSVANT BÅTEN:  Båten med fire personer - to menn, en kvinne og hennes barn - forsvant under en kort tur over Hadselfjorden i går ettermiddag. I dag ble alle fire funnet omkommet. Bildet viser blant annet et kystvaktskip som ble satt inn i den omfattende leteaksjonen. Foto: Kjell-Arne Jenssen
HER FORSVANT BÅTEN: Båten med fire personer - to menn, en kvinne og hennes barn - forsvant under en kort tur over Hadselfjorden i går ettermiddag. I dag ble alle fire funnet omkommet. Bildet viser blant annet et kystvaktskip som ble satt inn i den omfattende leteaksjonen. Foto: Kjell-Arne Jenssen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media