Øyenvitne i Uzbekistan forteller

Slik så Galima Bukharbaev, lederen i Uzbekistan War&Peace Reporting, opptøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Nesten alle veiene til byen er nå stengt, og de er kontrollert av demonstranter. Noen har våpen, mange av dem er kalashnikover. Demonstrantene kontrollerer også bymyndighetenes lokaler.

Jeg kjører nå ut av byen, men for om lag to timer siden var jeg på Sentraleplassen. Det var omtrent 5000 mennesker der, noen av dem var væpnede demonstranter, men de fleste var vanlige mennesker. De holdt møter, mennesker holdt taler, de handlet om urettferdighet og respekt for menneskerettigheter. Det er ikke bare en politisk protest, den er også sosial og økonomisk.

Det er faktisk en ganske fredfull protest. Alle er veldig høflige mot hverandre, og ingen gjør noe voldelig. Mange er bare vanlige innbyggere som er interessert i hva som foregår. Mange er veldig unge.

Noen mennesker seg veldig alvorlige ut, men andre ser ut som de er nesten lykkelige. De vil ha forandring, og de håper at kanskje noe vil skje nå.

Mens jeg var der gikk jeg inn i de lokale regjeringsbygningene for å finne ut hva som hadde skjedd.

Jeg snakket med noen ansatte som sa at noen demonstranter hadde blitt voldelige fordi noen andre demonstranter ble arrestert i går kveld. Arrestasjonene har gjort noen demonstranter sinte, og det var slik det hele begynte.

Jeg seg ingen soldater rundt sentrum av byen, men jeg har blitt fortalt at de er på vei. Det er mange soldater og tanks på flyplassen, som ligger utenfor sentrum, og fremdeles er kontrollert av regjeringen.»

Galima Bukharbaeva har skrevet dette til BBCs nettsider.