Øyer-drapssiktet ønsker å forklare seg for åpen rett

Rettsmøtet flyttet til Gjøvik.

SIKTET: Kim Andreas Kristiansen framstilles for varetekt i dag. Foto: Politiet / NTB scanpix
SIKTET: Kim Andreas Kristiansen framstilles for varetekt i dag. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen skulle etter planen bli framstilt for varetektsfengsling i dag kl. 13 i Sør-Gudbrandsdal tingrett, siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen. 

Rettsmøtet er flyttet til Gjøvik tingrett kl. 14.30, av hensyn til manglende kapasitet og framtidig habilitet, opplyser konstituert politimester Olav Sørby i en pressemelding.

Kristiansen ønsker å forklare seg for åpen rett.

Han ønsker også å forklare seg for åpen rett, med pressen til stede, sier Lippestad, som vil møte klienten i forkant av fengslingsmøte.

Han vil derfor be om åpne dører i fengslingsmøtet. Det er ventet at politiet vil be om lukkede dører.

Politiet ber om fire uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud de første to ukene. 

23-åringen har ikke erkjent straffskyld, men har sagt at han var til stede da stefaren ble drept.

- Han svarer ja på spørsmål når det gjelder de faktiske forhold rundt drapet. Han tror han har forvoldt stefarens død, sa forsvarer Geir Lippestad til Dagbladet i helga.

- Han erkjenner langt på vei de faktiske forholdene, men det er alt for tidlig å ta stilling til skyldspørsmålet. Siktelsen er generelt formulert, og det er fortsatt viktige ting som må avklares før jeg kan gi ham råd, sa forsvareren.

Kristiansen meldte seg mandag i forrige uke for politiet i Nederland. Han hadde da vært etterlyst i flere dager etter at politiet i Gudbrandsdalen fant likrester i et bål i Øyer i Oppland.

Trebarnsfaren Bjarte Hansen (58), som ble funnet drept i bålet den 16. august, var Kristiansens stefar, og de bodde sammen i Kristiansens leilighet i Øyer, like utenfor Lillehammer. dzBottomSplit-0