Øyer-siktet har valgt Lippestad som forsvarer

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) vil ha advokat Geir Lippestad som sin forsvarer når han blir utlevert fra Nederland til Norge.

I ROTTERDAM: Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) meldte seg for nederlandsk politi mandag. Han ønsker Geir Lippestad som forsvarer når han blir utlevert til Norge. Foto: Politiet / NTB scanpix
I ROTTERDAM: Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) meldte seg for nederlandsk politi mandag. Han ønsker Geir Lippestad som forsvarer når han blir utlevert til Norge. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En nederlandsk domstol skal onsdag avgjøre spørsmålet om utlevering av Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for å ha drept stefaren sin i Øyer. Etter rettsmøtet vil norsk politi vite mer om hvor lang tid det vil ta å få ham utlevert til Norge, skriver Gudbrandsdal politidistrikt i en pressemelding.

Kristiansen meldte seg selv for politiet i Rotterdam mandag, etter elleve dager på rømmen. Tirsdag ettermiddag kunne fungerende politimester Olav Sørby opplyse at 23-åringen har bedt om å få advokat Geir Lippestad som forsvarer når han kommer til Norge.

Ikke snakket sammen - Jeg har ennå ikke snakket med klienten, men skriver nå et brev til Sør-Gudbrandsdal tingrett. Der ber jeg om å bli oppnevnt i tråd med hans ønske om meg som hans forsvarer, sier Lippestad til NTB tirsdag ettermiddag.

Kristiansen er avhørt av nederlandsk politi, men norsk politi ønsker ikke å kommentere om han har kommet med innrømmelser eller andre viktige opplysninger knyttet til drapet. Det vil bli foretatt nye avhør når siktede kommer til Norge.

Geir Lippestad sier at han vil se an om han skal reise til Nederland for å møte Kristiansen der. Spørsmålet avhenger av hvor fort 23-åringen kan utleveres til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer