Øygard-anke avgjøres først i neste uke

Partene i Øygard-saken kommer ikke til å ta noen avgjørelse om en eventuell anke til Høyesterett før i neste uke.

 VENTER: Det blir ikke tatt stilling til om Rune Øygard skal anke før i neste uke, ifølge NTB. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix.
VENTER: Det blir ikke tatt stilling til om Rune Øygard skal anke før i neste uke, ifølge NTB. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, hadde tirsdag et telefonmøte med sin klient der anke ble drøftet.

Men det vil ikke bli tatt noen endelig avgjørelse før mot slutten av neste uke, opplyser Larsen til NTB.

- Uskyldig dømt Ved Hedmark og Oppland statsadvokatembeter får NTB opplyst at aktor Torbjørn Klundseter heller ikke vil bestemme seg for en eventuell anke før mot slutten av neste uke. Ankefristen er 14 dager fra dommen falt.

Eidsivating lagmannsrett dømte torsdag 30. mai Rune Øygard til ett år og tre måneders fengsel for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.

Øygard mener at han er uskyldig dømt.

Skyldspørsmålet er endelig avgjort, men det kan ankes over straffeutmålingen, saksbehandlingen eller lovanvendelsen.

- Stort engasjement Rune Øygard hevder han har fått en rekke tips og nye opplysninger som kan kaste nytt lys over overgrepssaken hvis den får en ny runde i retten.

- Det er stort engasjement i folket og spesielt i ungdomsmiljøet. Jeg ser blant annet at det ikke har vært noen ungdommer fra jentas hjemsted i retten og vitnet, sier tidligere Ap-ordfører Rune Øygard i Vågå til NTB.

Han vil ikke utdype hvilke nye opplysninger han sitter på, men sier det knytter seg direkte til premissene i dommen på ett år og tre måneder. Tips og opplysninger har tilflytt ham under hovedforhandlingen i lagmannsretten, og er derfor ikke lagt fram for noen domstol ennå, ifølge Øygard.

(NTB)