ENKLERE SONINGSFORHOLD: Fra og med i dag får Rune Øygard, her på vei til Høyesterett i fjor, sone på lavsikkerhetsavdeling.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ENKLERE SONINGSFORHOLD: Fra og med i dag får Rune Øygard, her på vei til Høyesterett i fjor, sone på lavsikkerhetsavdeling. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Øygard flyttet til åpen fengselsavdeling

Var én måned bak murene med høyt sikkerhetsnivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Overgrepsdømte Rune Øygard ble i dag morges flyttet fra den strengeste avdelingen ved Ullersmo fengsel til Kroksrud avdeling, som har et lavere sikkerhetsnivå.

- Det har vært en prosess som startet allerede dagen etter innkomst og som Rune Øygard selv har vært svært delaktig i. I dette ligger det ingen kritikk av forholdene på Ullersmo, hvor Øygard har blitt godt behandlet av både medfanger og ansatte. Han ønsker seg likevel videre og etterhvert nærmere hjemstedet, sier Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, til Dagbladet.

Dermed får Øygard sone resten av straffen med et regime som etterhvert gir rom for såkalt frigang, med mulighet til jobb eller studier utenfor fengselet på dagtid.

- Det er ikke noe unormalt over at Øygard allerede nå er flyttet over på åpen soning. Det har med den konkrete vurderingen av ham å gjøre, sier Knut Are Svenkerud, forbundsleder i Kriminalomsorgens Yrkesforbund, til VG.

«Kroksrud avdeling har ordinær kapasitet på 60 plasser. Avdelingen har særskilt fokus på differensiert sysselsetting, frigang og individuelt tilrettelagt løslatelse», heter det på fengselets hjemmeside.

Eks-ordføreren fra Vågå ble i Høyesterett i september 2013 endelig dømt til to år og tre måneder i fengsel for gjentatte seksuelle overgrep mot ei 14-15 år gammel jente.

Offerets bistandsadvokat var i kveld tilgjengelige for kommentarer.