UHOLDBART: Lørdag fikk Rune Øygards forsvarer en rekke nye dokumenter i saken. - Uholdbart, sier Yvonne Larsen, som vurderer å be om utsettelse av ankesaken. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
UHOLDBART: Lørdag fikk Rune Øygards forsvarer en rekke nye dokumenter i saken. - Uholdbart, sier Yvonne Larsen, som vurderer å be om utsettelse av ankesaken. Foto: SVEINUNG U. YSTADVis mer

Øygard-forsvarer neddynget av dokumenter

Vurderer å be om utsettelse av ankesaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksordfører Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen er blitt så neddynget av dokumenter i helgen at hun mandag vurderer å be om å få utsatt ankesaken når den starter i Eidsivating lagmannsrett. Lørdag fikk hun en rekke nye dokumenter i saken, skriver VG.

- Det er helt uholdbart at vi ikke har fått flere av disse dokumentene før, sier Larsen.

Øygard ble før jul dømt til fire års fengsel for overgrep. Ankesaken skal etter planen starte mandag. I mellomtiden har politiet fortsatt etterforskningen i saken. Blant annet foreligger det først nå resultater etter undersøkelser av en mobiltelefon.

Larsen sier hun blir nødt til å legge fram problemstillingen for lagmannsretten når saken starter mandag morgen, og hun vil da ta opp med retten om hun skal be om utsettelse av saken.

- Det som er på det rene er at vi ikke har fått nok tid til å gå gjennom de dokumentene vi har fått, og statsadvokaten har heller ikke gitt oss noen informasjon om hva han skal bruke dokumentene til. Dette holder ikke mål, sier Larsen.

Selv om hun er frustrert, så sier hun at Øygard ser fram til å komme i gang.

- Han har ventet på dette lenge nå. Han ser fram til å forklare seg på nytt og komme i gang med saken, sier Larsen.

Statsadvokat Thorbjørn Klundseter ønsker ikke å kommentere Larsens anklager.

(NTB)