REAGERTE: Etter lunsj begynner trolig forsvaret sin utspørring av den 16 år gamle jenta. Hun forklarte seg i detalj om sitt forhold til Øygard i dag. Tegning: Fedor Sapegin
REAGERTE: Etter lunsj begynner trolig forsvaret sin utspørring av den 16 år gamle jenta. Hun forklarte seg i detalj om sitt forhold til Øygard i dag. Tegning: Fedor SapeginVis mer

- Øygard reagerte spontant på påstander fra jenta

Mette Yvonne Larsen vil legge fram bilder av ordførerens underliv i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Den 16-årige fornærmede fortsatte i dag sin forklaring i saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard.

Hun forklarte seg om perioden da hun skal ha forsøkt å avslutte det angivelige forholdet dem imellom, hun har kommet med intime beskrivelser av Øygard, hun har forklart seg om reiser de to har vært på, hyttebesøk og Oslo-turer.

Hun har også forklart at ordføreren skal ha skjenket henne full på en hyttetur, og om Øygards kone sin angivelige skepsis til den tette kontakten mellom jenta og ordføreren.

Reagerer Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen sier etter at retten har tatt lunsjpause at det er flere ting hun og Øygard reagerer på og mener ikke stemmer.

- Det er en del ting å ta tak i, og det er ting det vel er tydelig at han reagerer spontant på også, sier Larsen.

Jenta forklarte at Øygard skulle ha et ønske om å gifte seg og få barn med henne, etter at han angivelig planla å ta ut skilsmisse fra kona si. Da virket Øygard oppgitt og tok hyppige notater.

- Det var ikke det viktigste punktet, sier Larsen, som vil gå nærmere inn på dette når hun enten i ettermiddag eller i morgen begynner sin utspørring av 16-åringen.

Vise bilder 16-åringen beskrev i retten i dag Rune Øygard sitt underliv. Dette er et sentralt moment i saken der statsadvokat Torbjørn Klungseter akter å bevise at Øygard og 16-åringen har hatt en rekke samleier.

- Vi vil legge fram bilder i retten så alle kan få se. Det er en helt naturlig forklaring på dette, sier Mette Yvonne Larsen.

På spørsmål om det er et mål for forsvaret å svekke 16-åringens troverdighet sier at saken ikke nødvendigvis handler om troverdighet, men om å få fram faktum.

- Det er et mål å få fram sannheten, sier Mette Yvonne Larsen.