Øygard-rettssaken kostet over 3 millioner kroner

De to rettssakene mot tidligere Vågå-ordfører Rune Øygard har kostet over 3 millioner kroner: 1,3 millioner i tingretten og om lag 1,75 millioner kroner i lagmannsretten.

Høyesterett startet behandlingen av anken i Øygardsaken torsdag i Høyesterett. Straffen er for streng, mener Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen.  På bildet aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter (t.v) og Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Høyesterett startet behandlingen av anken i Øygardsaken torsdag i Høyesterett. Straffen er for streng, mener Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen. På bildet aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter (t.v) og Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det meste av pengene går til advokatene.

Borgarting lagmannsrett har selv beregnet utgiftene for ankesaken, etter henvendelser fra flere medier. I tillegg har tingretten regnet sammen sine bokførte utgifter for NTB.

De fleste krav er nå behandlet, men påtalemyndighetens utgifter er ikke med i regnestykket, understreker lagmannsretten. Utgiftene til juryen og vitneførselen beløper seg til om lag 650.000 kroner, mens advokatutgiftene er på rundt 1 million kroner.

- Dette er såkalte regelstyrte utgifter som ikke berører embetets driftsbudsjett, heter det i en pressemelding fra Eidsivating lagmannsrett.

I tingretten gikk 887.000 kroner til advokatsalærer, mens rundt 400.000 gikk til meddommere, vitner og rettsbetjenter.

Utgifter til aktører som går på rettens driftsbudsjett, beregnes av lagmannsretten til rundt 100.000 kroner, men da er ikke lønnsutgifter til fast ansatte tatt med.

Rune Øygard (54) ble i Eidsivating lagmannsrett dømt til ett år og tre måneders fengsel for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente. Høyesterett skjerpet i forrige uke straffen til fengsel i to år og tre måneder.

(NTB)