FORELDRENE SKAL VITNE: Begge jentas foreldre kommer til å vitne mandag, og vil trolig blant annet bli spurt om forholdene Øygard hevder var grunnen til at han i så stor grad måtte ta seg av 16-åringen.
FORELDRENE SKAL VITNE: Begge jentas foreldre kommer til å vitne mandag, og vil trolig blant annet bli spurt om forholdene Øygard hevder var grunnen til at han i så stor grad måtte ta seg av 16-åringen.Vis mer

Øygard-saken: De aller nærmeste i vitneboksen

Mandag er det de som står både Rune Øygard og den mindreårige jenta nærmest som skal vitne i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle jentas kjæreste skal ha vært den første utenforstående som fikk høre om de angivelige seksuelle overgrepene Vågå-ordfører Rune Øygard skal ha utsatt henne for. Den drøyt ett år eldre gutten skal også ha vært den direkte foranledningen for ordførerens angivelige sjalusi og desperasjon da han ifølge jentas forklaring innså at hun var i ferd med å innlede et forhold til en annen.

«Du har vel ikke svart han Rune i dag? Hvis du har gjort det, blir det verre og verre. Han ødelegger forholdet vårt», skrev 18-åringen i en tekstmelding kort tid før påstandene til jenta havnet på politiets bord.

Røpet forholdet Motvillig fortalte den 16 år gamle jenta sin nye kjæreste om forholdet til Øygard. Egentlig ville hun ikke at noen skulle vite hva som hadde foregått de siste to årene, framholdt hun i sin forklaring for tingretten.

Det er ventet at 18-åringen vil understøtte jentas forklaring om de dramatiske dagene og ukene før saken ble anmeldt av jentas mor.

Ifølge jentas forklaring skal opplysningene om forholdet til Øygard raskt ha gått fra kjæresten til hans mor og videre til hennes egen mor, som gikk til politiet med saken.

Foreldrene forteller Begge jentas foreldre kommer til å vitne mandag, og vil trolig blant annet bli spurt om forholdene Øygard hevder var grunnen til at han i så stor grad måtte ta seg av 16-åringen. For forsvaret vil også to episoder da moren skal ha gått videre med opplysninger om lærere som skal ha vært nærgående være interessant.

Også moren til 18-åringen skal etter planen vitne mandag.

Øygards kone Reidun varslet gjennom forsvareren, advokat Mette Yvonne Larsen, at hun likevel ikke vil begjære lukkede dører når hun gir retten sitt vitneprov mandag.

(NTB)