Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Øygard sendte 2000 sms til jenta på tre måneder

Ringte 488 ganger. Politiet la fram telefonkontakt i retten.

LILLEHAMMER 20121010. Den fornærmede jenta viser mobilen til Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal og Statsadvokat Thorbjørn Klundseter i Sør-Gudbrandsdal tingrett onsdag morgen den andre dagen i saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard som er tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LILLEHAMMER 20121010. Den fornærmede jenta viser mobilen til Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal og Statsadvokat Thorbjørn Klundseter i Sør-Gudbrandsdal tingrett onsdag morgen den andre dagen i saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard som er tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Politioverbetjent Bjørn Bjørnstad la i ettermiddag fram oversikten over telefonkontakten mellom Rune Øygard og jenta etterforskerne har klart å sikre.

De såkalte trafikkdataene fra 22. juni til 19. september (dagen etter pågripelsen) i fjor dokumenterer at kontakten til og fra mobiltelefonene var svært omfattende.

Totalt ser det ut til å ha vært ulike former for telefonisk kontakt over 4000 ganger i løpet av de tre månedene. Etter det Dagbladet har regnet ut, utgjør kontakten med jenta 38,8 prosent av ordførerens totale telefonbruk i denne perioden.

- Rune er en type som er ekstrembruker av mobiltelefon. Han er ekstremt sosial, sa broren, Rolv Kristen Øygard, i retten i går.

Ringte 488 ganger Ifølge teleselskapenes data har Øygard ringt til jenta og fått svar (eller telefonsvarer) hele 488 ganger. Samtidig har han blitt oppringt av jenta 115 ganger.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen har antydet at kontakten ofte besto av at jenta pleide å ringe ett eller to ubesvarte «ring» til Øygard for å få ham til å ringe tilbake, og at slike initiativ fra henne ikke har blitt registrert fordi dette ikke slår inn i registreringen.

Det er registrert 2028 sms fra Øygard til jenta i løpet av de tre månedene i fjor sommer og høst. I samme tidsrom sendte fornærmede praktisk talt like mange meldinger til Øygard - 2034. Noen av innslagene er deler av én lengre melding og det reelle antallet tekstmeldinger for begges del er derfor noe lavere.

Det ser ut til å ha blitt sendt 12 bildemeldinger (mms) fra Øygard, og 28 slike meldinger til ham fra jenta i perioden.

- Lange samtaler I retten i dag ble det også lest opp sms-utvekslingen mellom ordføreren og jenta den dramatiske lørdagen da fornærmede til slutt forteller voksne om overgrepsanklagene.

Aktor Thorbjørn Klundseter har regnet ut at også samtalene mellom de to denne dagen er omfattende.

- Mellom klokka 09.45 og 16.50 har de to ni telefonsamtaler på til sammen én time og ti minutter, sier Klundseter.

- Ikke bestridt Øygards forsvarer understreker at tiltalte selv har bekreftet i sin forklaring at han veldig ofte var i telefonkontakt med jenta.

- Ingen har bestridt at det har vært omfattende kontakt mellom dem. Men begge er aktive mobilbrukere og det er for eksempel flere tusen kontakter for jentas del som ikke har noe med min klient å gjøre, sier Mette Yvonne Larsen.

Bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal mener dokumentasjonen er betydningsfull.

- I tillegg til at vi ser at det er en voldsom trafikk i hele perioden, vet vi fra tekstmeldingene vi kjenner innholdet av i forkant av anmeldelsen at det da er tiltalte som er den desidert mest aktive parten, sier hun til Dagbladet.