Øygard til Dagbladet: - Jeg har lyst til å kjempe videre

- Straff og erstatning er mindre viktig, sier den tidligere Vågå-ordføreren.

DØMT: RUne Øygard, her sammen med kona Reidun, ble i dag dømt til fengsel i ett år og tre måneder i Eidsivating lagmannsrett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
DØMT: RUne Øygard, her sammen med kona Reidun, ble i dag dømt til fengsel i ett år og tre måneder i Eidsivating lagmannsrett. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Rune Øygard er ikke fornøyd med fengselsdommen på ett år og tre måneder.

Dagbladet møtte den tidligere Vågå-ordføreren utenfor tinghuset i Hamar kort tid etter dommen.

- Straff og erstatning er mindre viktig. Så lenge påstanden om overgrep henger der, har jeg lyst til å kjempe, sier Øygard til Dagbladet.

Kort tid i forveien hadde han mottatt dommen på ett år og tre måneders ubetinget fengsel for seksuelle overgrep mot den nå 17 år gamle jenta.

Ba om betenkningstid I retten ba han om betenkningstid i forhold til en eventuell anke. Hans medforsvarer Martin Eiebakke bekrefter at han fortsatt er i kampmodus. Også påtalemyndigheten, som måtte innse at straffepåstanden de la ned på to og et halvt års fengsel ble halvert av retten, tok betenkningstid på om de ville anke.

- Rune Øygard er skuffet over lagrettens vurdering. Han hevder fortsatt sin uskyld og vil bruke tiden framover til å vurdere hva han skal gjøre videre, sier Eiebakke til pressen etter domsavsigelsen.

Øygard fikk mindre straff enn i tingretten, der han ble dømt til fire års fengsel.

- Annet straffenivå - Det viktigste for Øygard er ikke hvilken straff som utmåles, men det faktum at han mener han er uskyldig dømt, sier Eiebakke, men tilføyer:

- Men han merker seg at vi ligger på et annet straffenivå enn tingretten.

På spørsmål om Øygard er klar for enda en ny runde i retten, sier medforsvareren følgende:

- Han hevder seg uskyldig dømt, og vil vurdere hvordan han vil fortsette kampen for sin uskyld. Han er i et modus, i et kampmodus, sier Eiebakke.